Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fotbalistul român dorit în Premier League şi-a setat obiectivele pentru următoarele luni: "Ştiu că sunt urmărit de mai multe cluburi"

Fotbalistul român dorit în Premier League şi-a setat obiectivele pentru următoarele luni: "Ştiu că sunt urmărit de mai multe cluburi"

Stranieri

Comentarii

Fotbalistul român Dennis Politic (19 ani) este unul dintre cei mai apreciaţi tineri jucători din ligile inferioare ale Angliei. Mijlocaşul născut la Braşov evoluează în liga a treia din Albion, la fosta formaţie de Premier League, Bolton Wanderers, însă este monitorizat cu atenţie de mai multe formaţii din primul eşalon.

Dennis Politic şi-a început junioratul în oraşul natal, la Braşov, pentru echipa locală FC Braşov, însă a fost nevoit să se mute în Anglia, alături de familie. Pe când avea doar 12 ani, Manchester United i-a oferit un contract pe un sezon. La scurt timp, Dennis a schimbat roşul cu bleu, alăturându-se celor de la Manchester City. După trei ani petrecuţi în Manchester, românul a acceptat oferta academiei de la Bolton Wanderers. La trei ani distanţă, la 17 ani, Politic a primit şansa de a debuta în tricoul echipei mari, chiar dacă nu mai prezenta anvergura de altă dată.

După 11 sezoane consecutive în Premier League, Bolton a retrogradat în 2012, iar din acel moment clubul a cunoscut un regres considerabil. Aflat acum în liga a treia, Bolton are mari şanse să retrogradeze în League Two, al patrulea eşalon fotbalistic al Angliei. Bolton nu s-a mai aflat în această postură în ultimii 30 de ani. În acest moment, după 30 de etape, Bolton este ultima, cu 11 puncte, după ce a primit o sancţiune de 12 puncte din partea Federaţiei Engleze de Fotbal. The Trotters mai are de jucat 15 partide, în acest sezon, însă este foarte greu de crezut că mai poate recupera diferenţa de 19 puncte faţă de Wimbledon, prima echipă aflată deasupra liniei retrogradării.

În acest sezon, Dennis Politic a fost titular în 14 partide, iar în alte cinci a intrat pe parcurs, reuşind să marcheze trei goluri. În următoarea etapă, Bolton întâlneşte pe MK Dons (locul 18), sâmbătă, de la ora 17, în deplasare.

"Au avut încredere în mine şi vrea să le răsplătesc această încredere. Trecând prin academia clubului, singurul meu obiectiv a fost să ajung şi să joc la prima echipă a celor de la Bolton. Faptul că am intrat în prima echipă a fost foarte important pentru mine. Apoi, când am început să joc în fiecare săptămână a fost fantastic. Acum sunt aici şi reprezintă totul pentru mine. Trebuie să câştigăm cât mai multe partide. Nu putem decât să încercăm să uităm de ultimul nostru joc şi să încercăm tot posibiliul pentru a obţine un rezultat important împotriva lui MK Dons", a declarat Dennis, pentru presa din Regat.

Fotbalistul român dorit în Premier League şi-a setat obiectivele pentru următoarele luni: "Ştiu că sunt urmărit de mai multe cluburi"

Mai multe cluburi din Premier League, precum Norwich City, Aston Villa şi Wolverhampton şi-au trimis scouterii, în numeroase rânduri, la meciurile pe care Dennis Politic le-a disputat pentru Salford, iar acum pentru Bolton Wanderers. Nici jucătorul, dar nici cluburile nu se grăbesc să realizeze o mutare care nu ar fi benefică pentru nimeni. Pentru tânărul jucător, experienţa se obţine în teren, în meciurile cu miză, sub presiunea rezultatelor.

"Ştiu că sunt urmărit de mai multe cluburi, dar, sincer, am vrut să mă asigur că am jocuri în picioare şi ştiam că voi avea avea această şansă sub îndrumarea lui David Flitcroft şi Keith Hill. Cred că, după experienţa de la Salford, am înţeles că am trecut la seniori şi îmi doream şi mai mult. Acum, sunt aici la Bolton, joc regulat şi mă bucur de fotbal. Ce se va întâmpla în sezonul viitor, se va întâmpla", a completat Dennis Politic, care a lăsat de înţeles că în viitorul apropiat s-ar putea transfera la o formaţie superioară din toată punctele de vedere. De ce nu, din Premier League.

În acest moment, niciun fotbalist român nu mai cochetează cu cel mai puternic campionat din lume, Premier League. Ultimul dintre ei a fost Mihai-Alexandru Dobre (21 de ani), cel care a prins banca de rezerve a celor de la Bournemouth în două rânduri. În acest moment, Dobre a fost împrumutat la Wigan, în Championship, acolo unde va lupta pentru salvarea de la retrogradare. 

  • Alţi doi jucători români, Florin Andone (26 de ani) şi Tudor Băluţă (20 de ani), au fost trimişi împrumut de Brighton la Galatasaray, respectiv ADO den Haag.
  • Dennis Politic are trei selecţii în naţionala de tineret U17 a României.

 

 

 

Afla mai multe despre: dennis politicbolton 

viewscnt
Articole similare