Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fotbalul francez "se va mobiliza pentru a putea ajuta financiar la reconstrucţia" catedralei Notre-Dame

Fotbalul francez "se va mobiliza pentru a putea ajuta financiar la reconstrucţia" catedralei Notre-Dame

Ligue 1

Comentarii

Preşedinta Ligii de fotbal profesionist (LFP), Nathalie Boy de la Tour, a promis marţi că fotbalul francez "se va mobiliza pentru a putea ajuta financiar la reconstrucţia" catedralei Notre-Dame din Paris, devastată de un incendiu uriaş izbucnit luni seara, informează AFP.

"Lumea fotbalului (francez) se va mobiliza pentru a putea ajuta financiar la reconstrucţia acestei catedrale" care "face parte din patrimoniul nostru", a asigurat doamna Boy de la Tour cu ocazia prezentării unui parteneriat cu un ONG care se ocupă de protecţia mediului, WWF France. Ea nu a precizat valoarea ajutorului.

"Este un ajutor pe care îl vom coordona cu ansamblul actorilor fotbalului francez", a explicat ea.

Devastată luni de un incendiu, aparent accidental, Notre-Dame de Paris a fost desfigurată, dar nu s-a prăbuşit în totalitate.

Incendiul catedralei, resimţit ca o tragedie internaţională, a fost stins luni în zori, pompierii, care au luptat douăsprezece ore cu focul, reuşind să salveze structura edificiului.

"Vom fi solidari în această dramă care ne afectează pe toţi. Ne-a afectat mult", a adăugat Boy de la Tour.

După cum s-a anunţat marţi, familia de industriaşi francezi Pinault, care prezidează grupul de lux Kering, a deblocat 100 de milioane de euro pentru reconstrucţia catedralei Notre-Dame din Paris, prin intermediul companiei sale de investiţii Artemis, a declarat preşedintele acesteia, Francois-Henri Pinault. El este fiul lui Francois Pinault, care deţine a treia avere din Franţa şi este patronul clubului de fotbal Rennes.

Tot marţi, grupul de lux LVMH şi familia Arnault au anunţat o donaţie de 200 de milioane de euro pentru fondul dedicat reconstrucţiei catedralei.

Afla mai multe despre: notre-dame 

viewscnt
Articole similare