Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FOTO | Chinul unui atlet calificat la Jocurile Olimpice. Cum arată spatele lui Firfirică după terapia cu ventuze şi laser

FOTO | Chinul unui atlet calificat la Jocurile Olimpice. Cum arată spatele lui Firfirică după terapia cu ventuze şi laser
galerie foto

Atletism

Comentarii

Cel mai bun atlet din ţară în proba de aruncare a discului a câştigat prima medalie de aur din acest an, deşi a concurat cu o ruptură fibrilară la braţul drept. Sportivul care va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Tokyo are spatele plin de zecile de urme lăsate de ventuzele pe care le-a folosit în procesul de vindecare.

După şase luni de pregătire spartană la Oneşti şi la Arad, Alin Firfirică a participat la primul concurs din acest an, unde şi-a apărat titlul de campion naţional la disc cu o aruncare de 61 de metri.

„E un rezultat decent, ţinând cont de ventuzele pe care le am pe spate şi cum arată spatele meu. În mare, concursul acesta a fost pentru a-mi menţine titlul de campion naţional” -  Alin Firfirică, atlet calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2021 în proba de aruncare a discului.

În urmă cu trei săptămâni, atletul a suferit o accidentare la braţul drept, dar aceasta nu l-a împiedicat să ocupe primul loc la Campionatul Naţional.

“Am făcut o ruptură fibrilară sub biceps, pe muşchiul brahial şi acest lucru m-a dat în spate, am stat două săptămâni şi jumătate fără să arunc” -  Alin Firfirică, atlet calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2021 în proba de aruncare a discului.

Zeci de ventuze pe spate şi 10 şedinţe cu laser pentru a reuşi să concureze

Pentru a-şi reveni într-un timp atât de scurt, Alin a fost supus unui tratament dur cu ventuze, iar dovada este spatele său.

„Nu mai am un loc liber pe spate, am avut zeci de ventuze puse. Acum sunt mai bine, pot spune că sunt 70 % refăcut. Am urmat şi 10 şedinţe cu laser. Mai am nevoie de două injecţii pentru a fi apt 100%. Urmează o pregătire foarte grea, iar pentru a prinde un loc pe podiumul olimpic aşa cum mi-am propus, am nevoie de un corp sănătos şi să ajung să arunc din nou peste 67 de metri” -  Alin Firfirică, atlet calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2021 în proba de aruncare a discului.

În ultima perioadă, Alin a mai pus pe el 5 kilograme, dar spune că acesta a fost scopul.

„Am reuşit să ajung la 120 de kilograme şi vreau să mă menţin aici. Am pus pe abdomen puţin ţesut adipos pe care trebuie să îl transform şi să mă menţin la 120 de kilograme” - Alin Firfirică, atlet calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2021 în proba de aruncare a discului.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: alin firfirica 

viewscnt
Articole similare