Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FOTO | Chivu şi Lobonţ, incluşi în "11"-le ideal al lui Maxwell de la Ajax: "Chivu, cel mai bun fundaş central cu care am jucat vreodată!" Ce colegi au cei doi români

FOTO | Chivu şi Lobonţ, incluşi în "11"-le ideal al lui Maxwell de la Ajax: "Chivu, cel mai bun fundaş central cu care am jucat vreodată!" Ce colegi au cei doi românigalerie foto
Comentarii

Maxwell (38 de ani), fostul fundaş de la Ajax, Inter, Barcelona sau PSG, i-a inclus pe Bogdan Lobonţ (42 de ani) şi Cristian Chivu (39 de ani) în cel mai bun "11" cu care a jucat la echipa "Lăncierilor". Despre Chivu, fundaşul stânga brazilian a rostit cuvinte măgulitoare şi a spus că este cel mai bun fundaş central alături de care a jucat în întreaga carieră.

Fundaşul brazilian Mawxell Scherrer Cabelino Andrade, pe numele său întreg, a fost contactat de cei de la Ajax pentru a-şi alcătui cel mai bun "11" alături de care a jucat la Amsterdam. Fotbalistul a îmbrăcat tricoul echipei batave între 2001 şi 2006, după care a plecat la Inter. După aceea, a mai bifat nume mari precum Barcelona sau PSG. În Franţa şi-a şi încheiat cariera, în 2017.

Între buturi, Maxwell l-a ales pe Lobonţ. "Pisica" a jucat la Ajax între 2000 şi 2006, cu o pauză când a fost împrumutat la Dinamo. "O să-l aleg pe Bogdan Lobonţ, desigur. Dădea foarte mare încredere liniei de fund, ceea ce era super important. Mai mult, era incredibil de rapid. Aura lui era ca o armă, era o prezenţă importantă în poartă. Ţipa în continuu şi să-şi aşeza apărarea. Un caracter adevărat! Era plin de energie şi în afara terenului", a spus Maxwell, pentru site-ul lui Ajax.

Fundaş dreapta l-a ales pe Hatem Trabelsi, în centrul apărării i-a ales pe Nigel de Jong şi pe Cristi Chivu. Despre Chivu a spus: "Lângă Nigel, îl vor alege pe Chivu. Căpitanul meu. E cel mai bun fundaş central cu care am jucat vreodată. Avea calităţi extraordinare, de necrezut. A devenit un lider la o vârstă fragedă. M-a ajutat mult şi mi-a dat multă încredere. Mi-a explicat de multe ori cum trebuie să construiesc jocul şi am avut o conexiune grozavă, pe teren şi în afara lui. Cristian era extrem de deştept, avea o tehnică bună, detentă şi anticipa bine jocul. Dădea încredere echipei. Să joc cu el a fost fantastic!", a declarat Maxell.



În cariera sa, Maxwell a jucat alături de mulţi fundaşi centrali de top, precum Puyol, Pique, Zanetti sau Thiago Silva. În ceea ce-l priveşte, Chivu a jucat la Ajax între 1999 şi 2003. A câştigat un titlu, o Cupă şi o Supercupă alpături de Ajax şi a fost ales fotbalistul anului în 2002. Fostul căpitan al naţionalei României a purtat banderola de căpitan şi la Ajax.

Pe poziţia de fundaş stânga, Maxwell s-a ales pe el însuşi. Pe poziţia de mijlocaş dreapta a ales doi fotbalişti: Sniejder şi Van Der Vaart. În stânga, la mijloc, l-a ales pe Tomas Galasek. Mijlocaş ofensiv a fost ales Jari Litmanen. În atac, în dreapta, Maxwell l-a ales pe Andy van der Meijde, atacant central Zlatan Ibrahimovic şi în stânga Steven Pienaar.

Afla mai multe despre: bogdan lobontcristian chivumaxwell11 ajaxajax amsterdam 

viewscnt
Articole similare