Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FOTO | Cum arată acum calea ferată care va lega Aeroportul de Otopeni de Gara de Nord. Gică Popescu: ”Sunt printre puţinii care au crezut în acest proiect”. Când va fi gata.

FOTO | Cum arată acum calea ferată care va lega Aeroportul de Otopeni de Gara de Nord. Gică Popescu: ”Sunt printre puţinii care au crezut în acest proiect”. Când va fi gata.

EURO 2020

Comentarii

Gică Popescu a vizitat astăzi şantierul liniei de cale ferată care va lega Aeroportul Otopeni de Gara de Nord, obiectiv care face parte din caietul de sarcini pentru organizarea EURO 2020. De asemenea, Gică Popescu a vizitat şi Aeroportul Băneasa, unde se fac lucrări de modernizare şi care face parte, de asemenea, din planul pentru organizarea Campionatului European.

Lucrările la carea ferată care leagă Aeroportul Otopeni de Gara de Nord sunt destul de avansate şi sunt şanse foarte mari să fie funcţională până în luna august a acestui an, când a fost reprogramat EURO 2020. Gică Popescu, Lucian Bode - ministrul Transporturilor şi de Ionuţ Stroe - ministrul Sportului au vizitat şantierul şi au constat că lucrările sunt avansate. Noua cale ferată are 17 kilometru şi călătoria de la aeroport până la Gara de Nord va dura doar 15 minute. 
Cei trei au vizitat apoi şi Aeroportul Băneasa, unde se fac lucrări de modernizare şi care face parte din asemenea din planul pentru organizarea Campionatului European de Fotbal. Şi aici, lucrările sunt în grafic. 
Pe pagina sa de Facebook, Gică Popescu se mândreşte cu proiectul căii ferate: ”Sunt printre puţinii care au crezut în acest proiect. Când vorbeam despre calea ferată de la Otopeni la Gara de Nord, oamenii mă priveau cu neîncredere. Pe undeva, erau îndreptăţiţi”. 

EURO 2020 a fost amânat pentru 2021

UEFA a decis să amâne cu un an disputarea meciurilor de la Campionatul European, după ce toate competiţiile de pe continent au fost suspendate din cauza pandemiei de coronavirus. EURO 2020 urmează să se dispute în vara lui 2021, dar turneul final va rămâne cu aceeaşi denumire.
Această amânare a însemnat şi o bulă de oxigen pentru autorităţile din România, care erau în urmă cu lucrările la proiecte de infrastructură pe care şi le-a asumat: stadioanele Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf şi legătură directă între Aeroportul Otopeni şi Gara de Nord, pe calea ferată. 
Bucureştiul va găzdui trei meciuri din grupele EURO 2020 şi o partidă din optimile competiţiei. 

Afla mai multe despre: euro 2020 

viewscnt
Articole similare