Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FOTO | Donald Tusk, postări emoţionante pe reţelele de socializare după ce s-a întâlnit cu Helmuth Duckadam

FOTO | Donald Tusk, postări emoţionante pe reţelele de socializare după ce s-a întâlnit cu Helmuth Duckadamgalerie foto

Special

Comentarii

Donald Tusk - preşedintele Consiliului European - şi Helmuth Duckadam s-au întâlnit miercuri la Sibiu, localitate care a găzduit Summit-ul UE. Cei doi au făcut schimb de cadouri şi oficialul european a postat pe reţelele de socializare un mesaj prin care s-a declarat mândru de această întâlnire.

În luna ianuarie, la evenimentul prin care România a preluat preşedinţia Consiliului European, Donald Tusk a ţinut un discurs care a avut mare priză la români. Preşedintele Consiliului European le-a cerut românilor ”să apere statul de drept cu aceeaşi hotărâre cu care Helmuth Duckadam a apărat cele patru penalty-uri la Sevilla”.

Acele declaraţii au fost startul unei relaţii de amiciţie între cei doi. Donald Tusk a revenit în România, cu ocazia Summit-ulu de la Sibiu şi s-a întâlnit în această ocazie şi cu Duckadam. Legendarul portar al Stelei i-a oferit o sticlă de pălincă, o pereche de mănuşi pe care le-a semnat şi un tricou al Stelei imprimat cu numărul 1 şi cu numele lui Donald Tusk.

Oficialul european a postat ulterior pe reţelele de socializare câteva impresii despre întâlnire: ”Locul perfect pentru a-l întâlni pe eroul naţioal al României, cunoscut drept ”eroul de la Sevilla” în 1986: Helmuth Duckadam”, a fost unul dintre mesajele postat de Tusk.



”Astăzi, Helmuth Duckadam a venit să-mi ofere mănuşile sale de portar. Sunt foarte onorat. Mi-a oferit, de asemenea, tricoul său de la Steaua cu numele campionilor din 1986 imprimate pe spate”, a mai postat Tusk.

”Şi aş vrea să fac un apel la români să apere. Vreau să apere în România fundamentele civilizaţiei noastre politice, libertatea, integritatea, respectarea adevărului în viaţa publică, statul de drept şi Constituţia, să le apere cu aceeaşi hotărâre cu care Helmuth Duckadam a apărat acele patru penalty-uri la Sevilla în finala Cupei Campionilor. Atunci şi mie mi s-a părut imposibil, dar el a reuşit. Şi voi veţi reuşi”, a spus Donald Tusk pe 10 ianuarie, la ceremonia prin care România a preluat preşedinţia Consiliului European.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: donald tusk 

viewscnt
Articole similare