Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FOTO | Două nume uriaşe se întorc în România! Renunţă la visul american şi investesc sute de mii de euro în afaceri importante

FOTO | Două nume uriaşe se întorc în România! Renunţă la visul american şi investesc sute de mii de euro în afaceri importante

Gimnastică

Comentarii

În 1976, soţii Bela şi Martha Karolyi obţineau, în calitatea lor de antrenori de gimnastică, cel mai răsunător succes la nivel mondial din toate timpurile: eleva lor, Nadia Comăneci, avea să fie notată, în premieră absolută pentru o ediţie a Jocurilor Olimpice, cu nota maximă, zece.

Cota celor doi, pe plan internaţional, avea să creasca uimitor de repede. Ofertele de a pleca din ţară aveau să curgă pe bandă rulantă. Doar că, în România, Bela avea totul la picioarele lui, inclusiv sprijinul poltic al lui Ilie Verdeţ, un apropiat al dictatorului Nicolae Ceauşescu. Verdeţ a fost înlăturat din funcţiile importantate de conducere ale partidului şi poziţia lui Bela a început să se clatine serios, motiv pentru care, în anii 80, a luat decizia de a rămâne împreună cu Martha în Statele Unite ale Americii.

Pas important care s-a dovedit a fi unul intelegint făcut de fostul antrenor al Nadiei care a început construcţia gimnasticii americane după modul lui de gândire. Şi a reuşit. Rezultatele nu au încetat să apară, iar în plan financiar Bela şi Martha aveau să prospere de la un an la altul ajungând azi să aibă o fermă în Houston, care se întinde pe o suprafaţa de 2.000 de hectare şi care poartă sugestiv denumirea, Karolyi`s Camp.

În ultima vreme însă, soţii Karolyi sunt afectaţi indirect de scandalul cu tentă sexuală în care a fost implicat medicul lotului american Larry Nassar, care a fost acuzat că a abuzat mai multe componente ale lotului de peste Ocean. Soţii Karolyi au fost acuzaţi de presa americană că ar fi ştiut de aceste abuzuri, dar ar fi închis ochii. Cert este că sătui viaţa americană pe care au trăit-o din plin, la maximă intensitate, cu bune şi cu rele, Bela şi Martha se gândesc tot mai serios să revină acasă.

Au investit în fabrici de zahăr şi în ferme

Cu un spirit al afacerilor destul de bine dezvoltat, cei doi antrenori de top ai gimnasticii americane şi nu numai, ar fi investit, potrivit surselor noastre, mulţi bani în afaceri care se anunţă a fi unele de succes în România. ”Ştiu că au o fabrică de zahă, dar şi câteva ferme, pe undeva prin Transilvania. Din câte ştiu, investiţiile lor nu se vor opri aici”, a explicat sursa telekomsport.ro.

Dacă Martha pare-se că se ocupă în mod direct de aceste afaceri, Bela a rămas încă în Statele Unite, pentru a supraveghea activitatea de la fermă. Cel puţin pentru o vreme. Ei intenţionează să lase întreaga afacere de acolo pe mâna fiicei lor. 

Au dormit în casa lui Ceauşescu

Soţii Karolyi se pot mândri că sunt printre puţinele persoane care au avut şansa de a dormi în fostul palat al lui Nicolae Ceauşescu. Invitaţi în România de Octavian Bellu şi Mariana Bitang, la vremea respectivă consilieri de stat la Preşedinţia României, soţilor Karolyi li s-a făcut o mare surpriză. Aceea de a fi cazaţi chiar în fosta reşedinţa a lui Nicolae Ceauşescu, situată în cartierul Primăverii.

După noaptea petrecută în casa în care a locuit dictatorul, Bela avea să declare cu umor pentru mass-media din România: ”Stăteam în pat şi nu-mi venea să cred că dorm în patul în care a dormit Ceauşescu. Îmi spuneam în sinea mea: Tataie, tataie, dacă ai vedea cine doarme acum în patul tău te-ai răsuci în mormânt. Am gândit asta pentru că relaţia mea cu familia Ceauşescu nu era una dintre cele mai bune”, afirma Bela la vremea respectivă. 

Afla mai multe despre: karolyi 

viewscnt
Articole similare