Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FOTO | Grandios! Cel mai bogat club din China construieşte cel mai mare stadion din lume! 100.000 de locuri, dotări incredibile şi o "factură" de 1,7 miliarde de dolari

FOTO | Grandios! Cel mai bogat club din China construieşte cel mai mare stadion din lume! 100.000 de locuri, dotări incredibile şi o "factură" de 1,7 miliarde de dolari
Comentarii

Chinezii de la Guangzhou Evergrande, cel mai bogat club din Superliga chineză, a anunţat că au început lucrările pentru un stadion grandios. Va avea nu mai puţin de 100.000 de locuri şi va costa o sumă extraterestră.

Guangzhou Evergrande vrea să-şi facă cel mai mare stadion din lume. Chinezii au anunţat că au dat startul lucrărilor arenei care urmează să ia ochii întregii lumi. Conform CNN, noul stadion al lui Guangzhou Evergrande va avea 100.000 locuri şi va fi gata la sfârşitul lui 2022. Sursa citată scrie că şefii lui Guangzhou Evergrande susţin că stadionul va deveni un etalon, la fel de cunoscut ca Burj Khalifa din Dubai. Toată construcţia va costa 1,7 miliarde de dolari.

Din 2011, Guangzhou Evergrande joacă pe un staidon de 60.000 de locuri. Capacitatea de 100.000 de locuri va depăşi cele 99.354 de locuri pe care le are Camp Nou, stadionul Barcelonei, cel mai mare stadion din lume în prezent. Designul noului stadion al lui Guangzhou Evergrande va fi realizat de Hasan Syed.

Stadionul va fi dotat cu 16 loje ultra VIP, 152 de loje VIP, pistă de atletism, zonă media şi sală de conferinţe de presă. ESPN scrie că Evergrande plănuieşte să construiască între trei şi cinci astfel de arene, cu capacităţi cuprinse între 80.000 şi 100.000 de locuri pentru a putea organiza cândva Cupa Mondială.

Conform publicaţiei Harun, Jack Ma, patronul formaţiei Guangzhou Evergrande are o avere de 38.6 miliarde de dolari! Este cel mai bogat patron din fotbalul chinez şi unul dintre cei mai bogaţi oameni din fotbalul mondial. Partenerul său de afaceri de la Evergrande, Xu Jiayin are şi el o avere estimată la 29.5 miliarde de dolari. Guangzhou Evergrande este de departe cel mai bogat club din fotbalul chinez şi asigură cele mai mari salari din Super Ligă.

Afla mai multe despre: guangzhou evergrandestadion 

viewscnt
Articole similare