Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FOTO | Halep & Co s-au antrenat în sala din Rouen înaintea semifinalei de FED Cup. Putem deduce cine va fi a doua rachetă a României

FOTO | Halep & Co s-au antrenat în sala din Rouen înaintea semifinalei de FED Cup. Putem deduce cine va fi a doua rachetă  a României galerie foto

Tenis

Comentarii

Echipa de Fed Cup a României e de luni la Rouen, în Franţa, acolo unde în week-end va disputa semifinala cu Franţa. Confruntarea va fi la Telekom Sport 3.

Echipa de Fed Cup petrece deja a doua zi în Franţa, la Rouen acolo unde sâmbă de la ora 15:00 şi duminică de la ora 14:00 va disputa meciurile cu Franţa din semifinalele Cupei Federaţiei.

La antrenamentul de marţi dimineaţă au intrat pe teren Halep şi Mihaela Buzărnescu, semn că Florin Segărceanu se gândeaşte să o folosească pe Miki racheta a doua contra Franţei. A fost multă concentrare, dar şi multe zâmbete la şedinţa de pregătire. 

Echipa de Fed Cup a României e favorita hârtiei dacă judecăm după clasamentul WTA. Halep e racheta numărul 1 a României şi locul 2 mondial, în timp ce la franţuzoaice, Garcia e cel mai bine clasată, pe locul 21. Apoi, Buzărnescu e pe 30 iar Mladenovic pe locul 63. Doar la dublu au un avantaj franţuzoaicele, Mladenovic fiind a treia jucătoare a lumii.

Componenţa echipei României                                               Componenţa echipei Franţei


Simona Halep (2 WTA)                                                               Caroline Garcia (21 WTA)
Mihaela Buzărnescu (30 WTA)                                                   Kristina Mladenovic (63 WTA)
Irina Begu (83 WTA)                                                                   Alize Cornet (54 WTA)
Monica Niculescu (46 WTA dublu)                                             Pauline Parmentier (53 WTA)
Raluca Olaru (34 WTA dublu)                                                     Fiona Ferro (92WTA)

Căpitanul nejucător, Florin Segărceanu pune presiune pe Halep, cea mai valoroasă jucătoare de tenis din istoria României. Simona şi-a câştigat ambele partide, în sfertul de finală cu Cehia. 

"Diferenţa ar trebui să fie la noi, în favoarea noastră pentru că o avem pe Simona. Este o diferenţă mare, avem o jucătoare senzaţională, numărul 2 în lume, cu o experienţă bogată şi în momentul în care ai o jucătoare pe care te bazezi şi ştii că în proporţie de 90% îţi câştigă două meciuri, viaţa este mai uşoară", a declarat Segărceanu. 

"Atuul, am mai spus-o, este Simona Halep. Şi bineînţeles probabil şi dorinţa noastră de a face istorie, de a ajunge în finală şi, de ce nu, ne gândim şi la o victorie şi probabil că acesta este atuul. O echipă tânără care îşi doreşte foarte mult un rezultat senzaţional", a declarat Segărceanu la plecarea spre Franţa. 

"Nu este mai dificil pe hârtie, pentru că Cehia a fost campioană în şase ani din opt, dar meciul cu Franţa va fi greu cu siguranţă. Jucăm contra Franţei şi publicul va fi cu Franţa, e normal. Ştiu că este un public foarte gălăgios în sensul bun, fac o galerie foarte, foarte puternică, dar trebuie să ne luăm energia de la suporterii noştri, de la echipa noastră şi de la apropiaţii noştri care vin să ne susţină.  Nu ne dorim să ajungem la meciul de dublu, ne dorim să câştigăm la simplu că să nu creăm emoţii, orice meci este important şi, dacă vom ajunge la dublu, fetele sunt destul de puternice ca să câştige meciul" a declarat Halep la plecarea spre Franţa.

Cu doi ani în urmă George Cosac promitea ca în cazul în care echipa de Fed Cup ar câştiga competiţia, va avea avion privat la întoarcere. Preşedintele federaşiei nu a uitat.

"Legat de această promisiune, dacă ele vor câştiga, cu siguranţă va trebui să le îndeplinim orice dorinţă: avion privat la Bucureşti", a spus Cosac.

Dacă înving Franţa, Halep şi colegele se vor întâlni în ultimul act cu învingătoarea întâlnirii Australia - Belarus.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: tenisfed cuphalep buzarnescutelekom sport 

viewscnt
Articole similare