Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FOTO | Mesajul afişat de ultraşi pe un bulevard din Bucureşti, după tragedia de la Caracal

FOTO | Mesajul afişat de ultraşi pe un bulevard din Bucureşti, după tragedia de la Caracalgalerie foto

Special

Comentarii

Evenimentele de la Caracal au provocat multă indignare faţă de cum au reacţionat autorităţile statului în cazul adolescentei de 15 ani dată dispărută. În Bucureşti, galeria Uniţi Sub Tricolor a afişat un mesaj în care condamnă lipsa de reacţie a celor care ar fi putut împiedica tragedia.

România a fost zguduită de cel mai grav caz de crimă de după Revoluţie. Pe 24 iulie, Alexandra Măceşanu, o adolescentă de 15 ani, a dispărut misterios după ce a luat o maşină de ocazie spre Caracal. Pe 25 iulie, între orele 11:00 şi 12:00, tânăra a sunat de trei ori la numărul de urgenţă, 112 şi a oferit detalii despre bărbatul care a răpit-o şi a violat-o, dar şi despre locul în care se află.

Cu toate acestea, poliţiştii au intervenit abia după 16 ore şi fata n-a mai fost găsită. Oamenii legii ar fi obţinut mandatul de percheziţie în jurul orei 03:05 dimineaţa, însă abia la ora 06:00 au intervenit. Poliţiştii, procurorii şi cei de la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale au aruncat vina unii pe alţii. Gheorghe Dincă, principalul suspect, a fost reţinut şi în curtea acestuia s-au găsit osemnite de om, bijuterii ce ar fi aparţinut Alexandrei, dar şi hainele tinerei.

Toată această situaţia a produs multă indignare. În Bucureşti şi Caracal au fost organizate proteste, în timp ce ultraşii au sancţionat comportamentul autorităţilor prin mesaje afişate pe stadioane. Cei de la Uniţi Sub Tricolor - galeria naţionalei României - au afişat un mesaj la intrarea în Pasajul Muncii, din Bucureşti, în care-şi arată revolta faţă de acest caz:

”Din exces de zel sau lipsă de interes, statul poliţienesc ucide tot mai des”, au putut citi cei care au trecut prin zona Pasajului Muncii.

Gheorghe Dincă a negat iniţial că ar fi comis vreo crimă, însă, în timpul interogatoriului de duminică a recunoscut că el este autorul.

Afla mai multe despre: caracal 

viewscnt
Articole similare