Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FOTO | Mesajul Nadiei Comăneci pentru Bianca Andreescu, după succesul de la US Open

FOTO | Mesajul Nadiei Comăneci pentru Bianca Andreescu, după succesul de la US Open

Tenis

Comentarii

Nadia Comăneci (57 de ani) a ţinut să îi transmită un mesaj Biancăi Andreescu, după ce jucătoarea din Canada a câştigat, la 19 ani, US Open.

"Felicitări, Bianca! De la distracţie... la Grand Slam", a scris Nadia pe contul său de Twitter, ataşând o poză cu ea şi noua campioană de la US Open. 

Campioana olimpică de la Montreal din 1976 a fost şi în tribune sâmbătă noapte, la succesul în premieră la un Grand Slam al jucătoarei cu origini din România. 

Bianca Andreescu a câştigat US Open

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, în vârstă de 19 ani, locul 15 WTA, a câştigat turneul de grand slam US Open, învingând-o în finală pe americanca Serena Williams, numărul 8 mondial. Ca urmare a acestui succes, Andreescu urcă pe locul cinci în clasamentul WTA. Simona Halep ajunge pe poziţia a şasea.

Andreescu s-a impus cu scorul de 6-3, 7-5, într-o oră şi 39 de minute, sub privirile ducesei de Sussex, Meghan Markle. La meci a asistat şi Nadia Comăneci.

Andreescu s-a născut în Canada, la Mississauga, o suburbie a oraşului Toronto, din părinţi români, Nicu şi Maria. Ea şi familia ei au venit pentru scurt timp în România, ţară în care campioana de la US Open a început tenisul, la vârsta de şapte ani. Apoi Bianca şi părinţii ei s-au întors în Canada şi sportiva a intrat în programul federaţiei canadiene de dezvoltare a carierei tinerilor jucători.

La vârsta de 19 ani, Andreescu a câştigat trei turnee importante, Indian Wells, de categorie Premier Mandatory, Rogers Cup, de categorie Premier 5 şi grand slam-ul US Open, toate în acest an.

Afla mai multe despre: nadia comanecibianca andreescuus open 

viewscnt
Articole similare