Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FOTO | Rivale în sala de concurs, prietene pe viaţă după retragere! Nadia Comăneci, alături de alt nume uriaş din gimnastică

FOTO | Rivale în sala de concurs, prietene pe viaţă după retragere! Nadia Comăneci, alături de alt nume uriaş din gimnasticăgalerie foto

Gimnastică

Comentarii

Nadia Comăneci, zeiţa gimnasticii mondiale, şi Nelli Kim, un nume uriaş al aceluiaşi sport, s-au luptat umăr lângă umăr pentru supremaţia olimpică. Acum, cele două sunt foarte bune prietene.

La Jocurile Olimpice pentru Tineret, competiţie organizată în aceste zile în capitala Argentinei, Buenos Aires, Nadia Comăneci, cea mai valoroasă gimnastă a lumii din toate timpurile, s-a revăzut cu Nelli Kim, multiplă campioană olimpică pe vremea Uniunii Sovietice.

Cele două sunt foarte bune prietene, chiar dacă în 1976, la Jocurile Olimpice de la Montreal, concurs în care Nadia a reuşit să revoluţioneze lumea sportului mondial, fiind notată pentru prima dată în istoria olimpismului cu nota maximă, zece, Nadia şi Nelli Kim erau rivale. Cele două nume mari ale gimnasticii mondiale au servit cina împreună cu Prinţul Albert de Monaco şi cu Marius Vizer, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo.

Este o plăcere pentru mine să mă revăd cu Nelli. Este un om deosebit. Sigur că mai povestim, ne mai aducem aminte de acea perioadă a copilăriei noastre. Este una dintre bunele mele prietene”, a explicat Nadia Comăneci pentru telekomsport.ro.

Stephanie de Monaco a vrut să se mute în România

După Jocurile Olimpice de la Montreal, din 1976, când Nadia Comăneci electriza întreaga planetă după performanţa obţinută acolo, Stephanie, sora Prinţului Albert de Monaco, ar fi vrut să vină în România pentru a practica gimnastica la Deva. În cele din urmă acest proiect nu a fost concretizat, dar, în timp, peste mulţi ani, Nadia şi Stephanie de Monaco aveau să devină foarte bune prietene.

Afla mai multe despre: nadianelli kimprintul albert de monaco,  

viewscnt
Articole similare