Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FOTO | România s-a calificat la primul European de volei pe zăpadă! Meciurile se joacă la -20 de grade

FOTO | România s-a calificat la primul European de volei pe zăpadă! Meciurile se joacă la -20 de gradegalerie foto

Alte sporturi

Comentarii

Un nou sport ia amploare pe pârtiile din Europa. Pornit în urmă cu un deceniu doar ca un hobby de vacanţă între foşti jucători de volei aflaţi la schi în staţiunile din Alpi, voleiul pe zăpadă va fi inclus în calendarul Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022!

România va avea 3 echipe (1 masculină şi 2 feminine) în weekend la primul Campionat European de Snow Volleyball. Cu sprijinul federaţiei, cele trei echipe au participat în această iarnă la o serie de turnee de calificare şi au adunat punctele necesare pentru EURO 2018.  Doar 18 ţări vor avea reprezentanţi la primul Campionat European de Snow Volleyball.
Acesta se va ţine în perioada 23-25 martie, la o altitudine de 1850 metri, în Alpii austrieci la Wagrain-Klenarl (locul unde s-au jucat primele meciuri oficiale în istorie). 24 de echipe la feminin şi 24 echipe la masculin se vor bate pentru aur şi marele premiu de 10.000 euro.



Se joacă şi la 2000 metri altitudine şi -20 grade


Om de afaceri şi jucător amator de volei pe plajă, Bogdan Necula este pionerul voleiului pe zăpadă în România. Pentru a-şi realiza visul şi să meargă la EURO 2018, el l-a cooptat pentru turneele de calificare pe Tudorel Farcaş, un jucător care în CV nume grele precum Steaua sau Tricolorul Ploieşti.

Necula a explicat că voleiul pe zăpadă are aceleaşi reguli cu voleiul pe plajă, însă condiţiie meteo dificile (soare puternic ce se reflectă din zăpadă, aerul rarefiat, temperaturi scăzute, aderenţă mică) fac ca pregătirea fizică şi echipamentul să fie foarte importante.



Românii speră acum să treacă de grupe la Europene, acolo unde ruşii şi austriecii vin chiar cu 3 echipe naţionale. Calificarea la JO 2022 rămâne însă marele vis pentru tricolori. La Iarnă, federaţia vrea să organizeze primele turnee oficiale pe pârtiile din Carpaţi.


 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: voleiiarnavolei pe zapada 

viewscnt
Articole similare