Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FOTO Superba rusoaică de care americanii sunt cei mai mândri. Adversara lui Halep de la Roland Garros ”a stins Al Doilea Război Rece”

FOTO Superba rusoaică de care americanii sunt cei mai mândri. Adversara lui Halep de la Roland Garros ”a stins Al Doilea Război Rece”galerie foto

Tenis

Comentarii

Amanda Anisimova este adversara Simonei Halep din sferturile de la Roland Garros 2019. Născută în Florida, jucătoarea în vârstă de 17 ani provine dintr-o familie de origine rusă.

Simona Halep va juca în sferturi la Roland Garos cu tânăra jucătoare americană, Amanda Anisimova. Frumoasa sportivă este una dintre speranţele tenisului american, iar presa de specialitate o compară cu Maria Sharapova

Amanda, sportiva care ”a stins Al Doilea Război Rece”

Când americanii vorbesc despre Al Doilea Război Rece se referă la starea continuă de tensiuni politice, conflicte economice, cibernetice şi militare dintre blocurile geopolitice opuse: Rusia şi China pe de o parte şi SUA de cealălaltă parte.

La 17 ani, Amanda Anisimova a câştigat primul titlu WTA la Copa Colsanitas în aprilie 2019. Jucătoarea născută în New Jersey provine dintr-o familie de ruşi. Tătăl său este Konstantin Anisimov, iar pe mama sa o cheamă Olga Anisimova. Amanda mai are o soră, Maria, care joacă de asemenea tenis la Universitatea din Pennsylvania.

La vârsta de 2 ani, Amanda a început să joace tenis: ”Când eram mică, sora mea juca tenis de performanţă. M-a impresionat! Ea m-a inspirat şi datorită ei joc tenis” mărturisea Amanda, sportiva care ”a stins al Doilea Război Rece” conform presei din SUA, prin felul în care se leagă de ea mai toate speranţele americanilor pasionaţi de tenis. Comentariul unui fan la acel articol a fost spectaculos: ”Când o văd pe Amanda, jur că nu-mi pasă de intenţiile reale ale Administraţiei Putin” 

Părinţii Amandei au emigrat în Statele Unite, cu câţiva ani înainte ca ea să se nască. Lucrau în domeniul financiar bancar şi au fost priviţi cu mare suspiciune de americani. Niciunul dintre ei nu a jucat tenis de performanţă: ”Tătăl meu mi-a fost primul antrenor. Mama, aş spune că a fost psihologul meu” explică Amanda. La vârsta de 11 ani a fost preluată de celebrul antrenor Nick Saviano, iar din echipa sa făcea parte deja la acea vreme Max Fomine, antrenorul legendarilor fraţi Bryan: ”Ea e marea speranţă a tenisului din America” nota ESPN în 2016, atunci când Amanda Anisimova devenea deja numărul 2 mondial la juniori.

A câştigat aproape 1 milion de dolari doar din tenis, deşi are 17 ani

Amanda Anisimova şi-a trecut în conturi până la vârsta de 17 ani 695.000 de dolari din participările la turneele WTA.

La turneele de Mare Şlem, Anisimova a ajuns până în runda a patra, dar la US Open anul trecut a ieşit chiar din prima rundă.

În schimb, tot anul trecut a reuşit să o învingă pe Petra Kvitova la Indian Wells. Talentata jucătoare din SUA a reuşit victorii importante şi în faţa altor jucătoare din Top 20. Pe ”lista” ei sunt nume importante ca Varvara Lepchenko, Andrea Petkovic, Aryna Sabalenka, Karolina Pliskova, Elina Svitolina sau Elise Mertens. Vezi o galerie foto cu frumoasa jucătoare pe care Halep o va întâlni în sferturi la Roland Garros.

„Pentru mine Amanda Anisimova are un potenţial strălucitor. Un tenis de viitor impresionant. Sigur, fiecare cu destinul lui, poţi să ai un potenţial enorm, dar trebuie să-l şi realizezi" Virginia Ruzici despre Anisimova

 Galerie foto

Afla mai multe despre: amanda anisimovasimona halep 

viewscnt
Articole similare