Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FOTO | Top 5 campionate. Cum arată lupta la titlu: Liverpool, avans uriaş pentru un succes istoric, Bundesliga, mai stânsă ca niciodată. PSG, lider solitar, Lazio şi Inter vor coroana lui Juve. Barça şi Real, luptă la baionetă

FOTO | Top 5 campionate. Cum arată lupta la titlu: Liverpool, avans uriaş pentru un succes istoric, Bundesliga, mai stânsă ca niciodată. PSG, lider solitar, Lazio şi Inter vor coroana lui Juve. Barça şi Real, luptă la baionetăgalerie foto

Premier League

Comentarii

În două din cele cinci campionate puternice ale lumii lupta pentru titlu este aproape tranşată, deşi abia s-a trecut puţin peste jumătatea sezonului. Celelalte trei campionate sunt mai strânse ca niciodată, iar emoţiile vor exista până la final. Liverpool, Bayern, PSG, Juventus şi Real Madrid sunt liderii din Anglia, Germania, Franţa, Italia şi Spania în acest moment.

"Maşinăria" Liverpool, în goana spre primul titlu după 30 de ani

Dintre toate cele cinci campionate, în cel din Anglia se regăseşte cea mai mare diferenţă de puncte. Liverpool conduce clasamentul din Premier League 22 de puncte avans faţă de următoarea clasată, Manchester City. "Cormoranii" lui Jurgen Klopp au câştigat Liga Campionilor, Supercupa Europei şi Mondialul cluburilor, dar le lipseşte titlul din Premier League. În acest sezon sunt foarte aproape să-l câştige, după o pauză de 30 de ani. În acest moment, după 25 de etape, Liverpool are 73 de puncte, iar City 51.

Bundesliga, mai echilibrată ca niciodată!

După şapte titluri la rând pentru Bayern, părea că bavarezii nu vor mai reuşi să câştige şi în acest sezon campionatul din Germania. Leipzig şi Borussia Moenchengladbach au fost pentru multă vreme lideri surpriză, însă formaţia din Munchen şi-a recăpătat recent fotoliul de lider. Cu toate acestea, clasamentul din Bundesliga e mai strâns ca niciodată şi nu se poate vorbi despre vreo favorită în acest moment. Primele patru locuri din clasament sunt despărţite de doar trei puncte.

Bayern e lider cu 42 de puncte, RB Leipzig e pe doi cu 41, în timp de Dortmund şi Gladbach sunt pe locurile trei şi patru cu 39 de puncte.

PSG, marş solitar spre al treilea titlu consecutiv în Ligue 1

Ca şi în Anglia, campionatul din Franţa este dezechilibrat. PSG conduce detaşat clasamentul, cu 12 puncte avans faţă de locul doi. Neymar, Mbappe & Co. au acumulat până acum 58 de puncte, faţă de doar 46 strânse de Olympique Marseille, şi după 23 de etape pare că va fi greu să nu-şi mai treacă un titlul în palmares, al treilea consecutiv. În 23 de meciuri, PSG a pierdut doar de trei ori şi a remizat o dată, înregistrând patru victorii la rând în acest moment.

Juventus conduce, Inter şi Lazio vor coroana de campioană din Serie A

În Italia, Inter şi Lazio sunt pe urmele liderului Juventus, care are deja opt titluri câştigate la rând. Trupa lui Antiono Conte a fost chiar lider la un moment dat, dar acum "Bătrâna Doamnă" e din nou pe primul loc. Ronaldo şi colegii săi conduc clasamentul din Serie A a cu 53 de puncte, trei distanţă faţă de Inter, care a făcut trei egaluri la rând în ultimele cinci partide şi a pierdut şansa de a ocupa fotoliul de lider. După 22 de etape, Lazio e surpriza plăcută a acestui sezon. Cu Ştefan Radu titular şi Immobile în mare formă, trupa condusă de Simone Inzaghi e pe locul trei în acest moment, cu 50 de puncte, la unul de Inter şi la trei de Juventus. Lazio a avut, până la derby-ul cu AS Roma (1-1), o serie de 11 victorii la rând în Serie A.

FC Barcelona şi Real Madrid, luptă la baionetă în La Liga

În ceea ce priveşte campionatul spaniol, Real Madrid pare capabilă să stopeze supremaţia Barcelonei în campionat. După ce Zinedine Zidane a revenit pe banca de pe Santiago Bernabeu şi a redresat echipa, Realul e lider în clasamentul din La Liga cu 49 de puncte strânse în 22 de etape, cu patru victorii la rând. Pe locul doi e FC Barcelona, cu 46 de puncte, catalanii care au câştigat ultimele două titluri din La Liga. Surpriza vine pe locul trei, ocupat de Getafe, care a strâns 39 de puncte în 22 de etape. Însă, până la final mai sunt multe etape şi un El Clasico de jucat pe terenul madrilenilor, iar lupta este foarte strânsă.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: la ligabundesligaserie apremier leagueligue 1lupta la titlu 

viewscnt
Articole similare