Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FOTO & VIDEO | Aşa arată gazonul de pe ”Ion Oblemenco” înainte de România - Suedia! Contra: "Se va rupe încă de la încălzire! Nu se ridică la nivelul stadionului"

FOTO & VIDEO | Aşa arată gazonul de pe ”Ion Oblemenco” înainte de România - Suedia! Contra: "Se va rupe încă de la încălzire! Nu se ridică la nivelul stadionului"galerie foto

Echipa națională

Comentarii

Avem un stadion de lux la Craiova, dar gazonul este mai mult un câmp de cartofi! Jucătorii echipei naţionale vor avea probleme mari la meciul de mâine seară contra Suediei din cauza ierbii de pe arena din Bănie.

Chiar dacă au apelat la o firmă specializată din Olanda pentru ca iarba să se prezinte în condiţii cât mai bune la partida amicale de mâine seară, situaţia nu e deloc una fericită. Organizatorii au recurs la o inovaţie de ultim moment: pe "Ion Oblemenco" şi au fost montate ventilatoare pentru a degaja apa din zonele în care terenul suferă cel mai mult. 

Selecţionerul Cosmin Contra a vorbit despre starea gazonului şi s-a declarat convins că acesta le va pune mari probleme jucătorilor săi, dar şi adversarilor.

"Venim de la un gazon foarte bun, din Israel, la acesta şi foarte probabil vom fi nevoiţi să alergăm mai mult, să ne batem mai mult.

Nu am apucat să vedem gazonul, dar o vom face mâine dimineaţă. E clar, din ce am vorbit cu jucătorii de la Craiova şi din ce am văzut eu personal când am urmărit meciurile lor, cred că gazonul se va rupe încă de la încălzire.

Din păcate, starea gazonului nu se ridică la frumuseţea stadionului, dar sperăm ca în viitor să se rezolve şi această problemă", a declarat Cosmin Contra în conferinţa de presă premergătoare partidei.

Pentru a proteja suprafaţa de joc, românii şi suedezii vor efectua antrenamentele oficiale pe gazon artificial, la Baza "Aripile" de lângă Aeroportul Internaţional Craiova. Deşi există anumite zone noroioase în unele părţi ale gazonului, instalaţia de ultraviolete şi lumină a funcţionat non-stop. Astfel, suprafeţele de pedeapsă sunt cele mai protejate pentru că acolo e gazon mixt, natural plus sintetic.

"Dacă nu se ameliorează starea terenului, vom cere o nouă expertiză, fiindcă nu vrem să preluăm un gazon care are probleme, ci un gazon perfect. Dacă firmele de specialitate nu pot să-l aducă la un nivel bun, atunci ce-am putea face noi, care nu avem experienţă în acest domeniu? Ce s-a întâmplat la Craiova s-a întâmplat şi pe Arena Naţională şi la Cluj Arena, fiindcă nu există o experienţă de adaptare a gazonului la condiţiile climatice din România, fie că a fost vorba de firme româneşti, sau aceasta, din Olanda, care se ocupă de gazonul de pe Ion Oblemenco", spunea primarul Genoiu în urmă cu ceva zile.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: romaniasuediaamicalcraiovagazon 

viewscnt
Articole similare