Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FOTO & VIDEO | Ea e „diriga” din naţionala de rugby a României

FOTO & VIDEO | Ea e „diriga” din naţionala de rugby a Românieigalerie foto

Rugby

Comentarii

Emilia Vizitiu, căpitanul selecţionatei de rugby 7 a ţării noastre, este în paralel antrenor la Agronomia, dar şi profesor de sport şi diriginte la o şcoală din Bucureşti.

Naţionala de rugby 7 a României s-a calificat anul trecut în  Grand Prix Series, acolo unde-şi va măsura forţele cu cele mai tari echipe de pe continent. De ani buni, căpitanul fetelor noastre este Emilia Vizitiu (30 de ani), fata care s-a apucat de rugby minţindu-şi părinţii că face handbal de performanţă.

„La vârsta la care am început nu prea ştiam ce fac, apoi totul a devenit serios. Părinţii nu au vrut să mă lase, mi- au zis: uită-te la tine cu arăţi, rugby îţi trebuie? O perioadă le-am spus că merg la antrenament la handbal, dar eu mă duceam la rugby” – Emilia Vizitiu, căpitanul naţionalei de rugby7 a României.

Face şedinţe scurte cu părinţii

Emilia are o viaţă extrem de agitată, pentru că face la intensitate maximă mai multe lucruri: continuă să joace rugby, este antrenor pentru fetele de la echipa Agronomia, dar este şi cadru didactic la o şcoală din Capitală.

Inevitabil, elevii au fost curioşi despre păţaniile profesoarei pe terenul de rugby.       

„Sunt diriginte la clasa a şaptea. Copiii mei au fost cei mai curioşi, mă întreabă cum mă trântesc prin iarbă, dacă mă lovesc. Şedinţele cu părinţii sunt foarte scurte şi la obiect, nu-mi permit să-i ţin mult pe părinţi. Dacă intervine ceva, trebuie să merg la antrenament sau au un meci, şi nu mai pot să mă întâlnesc cu ei, sunt foarte înţelegători şi le mulţumesc pentru treaba asta” - Emilia Vizitiu, căpitanul naţionalei de rugby7 a României.

Sperie bărbaţii de lângă ea

Emilia Vizitiu mărturiseşte că bărbaţii care vin în contact cu ea se tem atunci când află că face rugby. Asta cu toate că este scundă, slăbuţă şi finuţă.

„Au fost unele reacţii ok, de apreciere, din partea băieţilor, dar şi unele răutăcioase, însoţite de o privire ciudată. Este foarte greu să creadă că fac rugby uitându-se la cum arăt” - Emilia Vizitiu, căpitanul naţionalei de rugby7 a României.

Poartă tocuri şi fuste scurte la şcoală

Pentru că mai mereu este îmbrăcată sport, Emilia se bucură din plin de zilele fără antrenamente şi atunci îşi schimbă radical look-ul.

„Mă mai duc la şcoală îmbrăcată elegant pentru că mă satur de adidaşi, dar dacă am de alergat de colo-colo, port sfinţii adidaşi. Dar îmi plac tocurile, fustele, hainele elegante” - Emilia Vizitiu, căpitanul naţionalei de rugby7 a României.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: rugbyemilia vizitiu 

viewscnt
Articole similare