Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FOTO & VIDEO | Totul despre Stoian, marele transfer anunţat de FCSB: n-a jucat niciodată în Liga 1, dar şi-a tatuat emblema Univesităţii Craiova! De la debutul la Roma până la a fi antrenat de Devis Mangia

FOTO & VIDEO | Totul despre Stoian, marele transfer anunţat de FCSB: n-a jucat niciodată în Liga 1, dar şi-a tatuat emblema Univesităţii Craiova!  De la debutul la Roma până la a fi antrenat de Devis Mangia galerie foto

FCSB

Comentarii

Adrian Stoian este un jucător care a acumulat o experienţă imensă până la vârstă de 27 ani, într-o ţară care nu demult a fost cea mai bună din lume. Peste 200 de meciuri are fotbalistul în Italia, iar odată cu transferul la FCSB, va fi pentru prima dată când evoluează în România.

Poziţia de bază a lui Adrian Stoian este cea de extremă stânga, cea pe care a dat şi cel mai bun randament de-a lungul carierei. 12 goluri a marcat internaţionalul român din banda stânga a atacului, oferind şi 13 pase decisive. Punctul forte al lui Stoian este polivalenţa, în cariera sa jucând de la vârf impins, la doilea vârf până la mijlocaş central. Având în vedere că pe poziţia lui de bază joacă Florinel Coman şi Florin Tănase, faptul că poate evolua pe mai multe posturi îi poate asigura fotbalistului în vârstă de 27 de ani un rol important în echipa lui Mihai Teja. 

Debut la AS Roma şi elevul lui Mangia

El a debutat în Serie A chiar în tricoul lui AS Roma, în sezonul 2008-2009, fiind introdus pe final într-un derby pierdut de echipa sa de atunci, 1-4, cu Juventus. De atunci însă a adunat încă 94 de meciuri în primul eşalon al fotbalului italian, pentru Chievo, Genoa şi Crotone. În sezonul 2014-2015 a fost antrenat pentru o scurtă perioadă chiar de Devis Mangia, antrenorul de la U Craiova. Cu Mangia antrenor, Stoian a jucat şapte meciuri în Serie B şi două în Cupa Italiei. Un alt contact cu un antrenor obişnuit cu fotbalul românesc l-a avut chiar anul trecut, atunci când la Crotone pe bancă a fost Walter Zenga, pentru 18 meciuri. Stoian a fost coleg şi cu un actual jucător de la FCSB, Mihai Bălaşa. Cei doi au fost împreună la academia lui AS Roma, dar şi la Crotone, în sezonul 2015-2016. 

Stoian a şocat în anul 2013, atunci când şi-a tatuat pe braţ emblema Universităţii Craiova, fără să joace vreodată la o echipă din oraşul natal. Totuşi acest lucru se putea schimba în vara anului trecut, atunci când clubul antrenat de Devis Mangia al încercat să îl transfere. Pe lângă cel cu leul, Stoian are corpul plin de tatuaje, fiind un împătimit al acestui tip de artă. Tatuajul însă nu este singurul mod prin care Stoian îşi manifestă iubirea faţă de fotbalul craiovean, el are şi un set de apărători speciale, cu însemnele echipei. 

"Cand l-am facut eram mai tânăr şi cand eşti tânăr, când eşti copil, de obicei copiii spun tot timpul adevarul să zicem, nu? Şi am simtit să fac chestia asta şi nu-mi fac probleme. Adica e o mândrie pentru mine şi sper într-un viitor să şi joc pentr că tot timpul am fost când eram în ţară. Când eram copil mergeam cu tata la meciuri şi m-am ataşat foarte mult de acele culori", declarat Adrian Stoian pentru Telekom Sport, în vara lui 2018.

În fotbal, craioveanul este un mare fan al lui Real Madrid, însă din păcate pentru el, nu a avut cum să joace împotriva idolului său, Cristiano Ronaldo, pentru că echipa la care a jucat până în aceaastă iarnă, Crotone, a retrogradat înainte ca portughezul să fie transferat la Juventus. Stoian este şi un simpatizant al tenisului, fiind fanul lui Roger Federer.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: adrian stoianfcsbserie a 

viewscnt
Articole similare