Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FR de Rugby a anulat suspendarea de opt etape a jucătorului de la Timişoara Saracens, bătut pentru presupuse remarci rasiste

FR de Rugby a anulat suspendarea de opt etape a jucătorului de la Timişoara Saracens, bătut pentru presupuse remarci rasiste

Rugby

Comentarii

Comisia de Apel din cadrul Federaţiei Române de Rugby a anulat, vineri, suspendarea de opt etape dictată împotriva lui Vasile Rus, flankerul echipei Timişoara Saracens, informează site-ul competiţiei interne.

 Decizia a fost luată după ce clubul din Banat a depus un memoriu în care a indicat că nu există probe concrete care să demonstreze că jucătorul ''sarazinilor'' a adresat jigniri cu caracter rasist la adresa fijianului Ratu Taniela Maravunawasava, de la CSM Ştiinţa Baia Mare, la partida dintre cele două formaţii din etapa a 4-a a SuperLigii CEC Bank, încheiată cu scorul de 28-24 pentru băimăreni.

''Admite apelul declarat de SCM Timişoara, prin manager Attila Brosovszki, ca fondat şi anulează decizia Comisiei de Disciplină 6540/27.09.2019, decizie cu privire la sancţiunea aplicată jucătorului Vasile Rus în urma presupusului antijoc sub formă verbală, respectiv opt săptămâni suspendare'' , se arată, printre altele, în verdictul Comisiei de Apel a FRR.

Pe 1 octombrie, Vasile Rus primise o sancţiune de opt etape suspendare, din partea Comisiei de disciplină a Federaţiei Române de Rugby, după ce a adresat expresii cu caracter rasist jucătorului de culoare al formaţiei CSM Ştiinţa Baia Mare, Ratu Taniela Maravunawasasa.

Între cei doi jucători a avut loc un incident violent, băimăreanul lovindu-l de mai multe ori cu pumnul pe componentul echipei bănăţene. Maravunawasasa a văzut cartonaşul roşu arătat de arbitrul Cristian Şerban, însă la finalul partidei el s-a plâns ''centralului'' că reacţia sa a venit după ce Rus i-ar fi adresat de mai multe ori cuvinte jignitoare, precum ''maimuţă neagră'' şi ''maimuţă puturoasă'', în timpul meciului.

În urma audierilor, Comisia de disciplină a decis să-l sancţioneze cu opt meciuri suspendare pe Vasile Rus (36 ani) care urma să rateze astfel cinci etape ale SuperLigii şi trei din Cupa României, el putând reveni pe teren abia pe 10 aprilie 2020. Ratu Taniela Maravunawasasa (33 ani) primise trei etape de suspendare, el urmând să joace din nou pe 14 octombrie.

Afla mai multe despre: rugby 

viewscnt
Articole similare