Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FR Gimnastică l-a înscris pe Drăgulescu la un concurs, după ce sportivul a ameninţat că protestează în faţa Guvernului

FR Gimnastică l-a înscris pe Drăgulescu la un concurs, după ce sportivul a ameninţat că protestează în faţa Guvernului

Gimnastică

Comentarii

Gimnastul Marian Drăgulescu a ameninţat că va protesta în faţa Guvernului şi că va cere să evolueze sub steagul CIO, pentru că Federaţia Română de Gimnastică nu l-a înscris la o competiţie din Croaţia. După aceste declaraţii, FR Gimnastică l-a înscris pe Drăgulescu la Challenge Cup Osijek.

Pentru că forul român nu l-a înscris în concurs, Drăgulescu a spus că va protesta în faţa Guvernului şi va cere să concureze sub steagul Comitetului Olimpic Internaţional.

"De astă dată, voi merge până la capăt. Nu mai este cale de întors. Voi ieşi în faţa Guvernului, cu toate medaliile pe care le-am cucerit pentru România şi-mi voi cere dreptul de a reprezenta ţara aşa cum am făcut-o şi până acum. Eu sunt încă în gimnastică pentru că mi-am propus să câştig pentru România medalia de aur la Olimpiada de la Tokyo. Vreau să am dreptul meu de a putea concura. Dacă acest lucru nu se va putea, voi merge până la TAS, iar la Olimpiadă, dacă nu sunt dorit pentru România, voi cere să concurez sub steagul CIO. Aş vrea să se ştie că îmi iubesc enorm de mult ţara. De fiecare dată am fost fost foarte fericit să pot vedea tricolorul României ridicat pe cel mai înalt catarg şi să aud imnul naţional intonându-mi-se atunci când am ocupat primul loc. Dar pentru unii oficiali din federaţie, acest lucru se pare că nu prea contează", a spus Drăgulescu pentru TelekomSport.

 În replică, FR Gimnastică a explicat că Drăgulescu nu figura ca sportiv activ în momentul în care s-au făcut înscrierile la Challenge Cup de la Osijek, competiţie care nu figurează în calendarul federeţiei române. Totuşi, a adăugat forul într-un comunicat, Drăgulescu a fost înscris la Challenge Cup, după ce a fost achitată o amendă pentru neînregistrarea lui în termen.

"Conform regulamentelor în vigoare, înscrierea nominală la o competiţie oficială a Federaţiei Internaţionale de Gimnastică (FIG) se face cu 30 de zile înainte de desfăşurarea competiţiei, în cazul în speţă la data de 24 aprilie 2018. Marian Drăgulescu a depus cererea de renunţare la renta viageră şi reintegrare în activitatea competiţională începând cu data de 1 mai 2018, astfel încât la termenul final de înscriere nominală el era încă un sportiv retras din activitate. În aceste condiţii, înscrierea lui la o competiţie oficială nu era posibilă. În urma intervenţiei către FIG efectuată astăzi, 7 mai 2018, s-a obţinut o derogare din partea forului internaţional privitor la participarea la această competiţie, cu achitarea unei amenzi de către FRG datorate neînregistrării în termenul prevăzut.

Competiţia din Croaţia nu figurează în calendarul internaţional al federaţiei noastre şi ca atare nu a fost finanţată în cadrul contractului FRG – MTS. Prevederile contractuale sunt foarte stricte, iar costurile pentru o eventuală participare în aceste condiţii trebuie achitate din veniturile proprii ale federaţiei, lucru pe care preşedintele Andreea Răducan l-a aprobat, în urma aprobării înscrierii nominale a sportivului de către FIG. Costurile participării delegaţiei la această competiţie sunt estimate la 3500 euro (şi nu 500 euro cum afirmă sportivul) şi implică în mod obligatoriu prezenţa unui antrenor şi a unui arbitru, în conformitate cu prevederile regulamentare FIG", se arată în comunicatul FR Gimnastică.

Afla mai multe despre: dragulescuconcursgimnasticascandalprobleme 

viewscnt
Articole similare