Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FR Rugby: ”Punem la dispoziţia Rugby Europe şi World Rugby toate informaţiile solicitate”

FR Rugby: ”Punem la dispoziţia Rugby Europe şi World Rugby toate informaţiile solicitate”

Rugby

Comentarii

Federaţia Română de Rugby a anunţat, marţi, într-un comunicat, că va pune la dispoziţia Rugby Europe şi World Rugby toate informaţiile solicitate, astfel încât această perioadă "să se încheie cu o serie de concluzii clare şi cu proceduri bine stabilite pentru viitor".

"Federaţia Română de Rugby are încredere în cele două instituţii abilitate să analizeze cu celeritate situaţiile particulare referitoare la echipele participante în Rugby Europe Championship. Punem la dispoziţia Rugby Europe şi World Rugby toate informaţiile solicitate, astfel încât această perioadă să se încheie cu o serie de concluzii clare şi cu proceduri bine stabilite pentru viitor. Federaţia noastră nu este în postura de a se pronunţa in vreun fel cu referire la aspectele evaluate în acest moment de forul continental şi cel mondial. Dorim să mulţumim celor care susţin acest sport. Încrederea voastră, coroborată cu ataşamentul nostru pentru valorile rugbystice, ne vor ajuta să depăşim aceste momente", a anunţat Federaţia Română de Rugby.

Membrii conducerii Rugby Europe au dezbătut "elmentele" legate de meciul Belgia - Spania şi au cerut detalii suplimentare în ceea ce priveşte această partidă, arbitrată de Vlad Iordăcehscu, care a dus la calificarea "stejarilor" la Cupa Mondială din 2019.

O nouă reuniune a fost stabilită pentru joi, 29 martie. 

Echipa naţională de rugby a României a obţinut calificarea la Cupa Mondială din Japonia, din 2019, în urma succesului surprinzător obţinut de Belgia în faţa Spaniei, cu 18-10 (12-0), în Rugby Europe Championship.

Ibericii consideră însă că victoria Belgiei în faţa Spaniei a fost facilitată de arbitrul Vlad Iordăchescu. Jucătorii spanioli l-au alergat pe arbitrul român după meci, pentru a-i cere socoteală pentru prestaţia sa, care, în opinia lor, a avantajat decisiv echipa gazdă. Iordăchescu a părăsit cu greu terenul stadionului din Bruxelles, unde a avut loc meciul.

Federaţia Spaniolă de Rugby (FER) a cerut oficial rejucarea meciului cu Belgia. FER speră că World Rugby va permite rejucarea meciului, având în vedere că "imaginea rugbiului a fost afectată de acest meci". FER notează că 19 decizii ale arbitrului au fost clar împotriva echipei Spaniei.

Afla mai multe despre: rugbyfr rugbyrugby europeworld rugby,  

viewscnt
Articole similare