Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Francezii au vrut să ”trântească” un meci cu Craiova! Un fost jucător al Universităţii a povestit toate detaliile aranjamentului!

Francezii au vrut să ”trântească” un meci cu Craiova! Un fost jucător al Universităţii a povestit toate detaliile aranjamentului!

Fotbal

Comentarii

Poveşti de spus copiilor! Aurel Ţicleanu, fostul mare jucător al Craiovei Maxima, a povestit pentru site-ul telekomsport.ro cum a fost momit de marele Alain Giresse pentru a trânti meciul cu Bordeaux!

Pe data de 16 martie s-au împlinit fix 35 de la momentul în care Universitatea Craiova reuşea o calificare istorică în semifinalele Cupei UEFA, în faţa nemţilor de la FC Kaiserslautern. După ce în tur oltenii pierdusera cu 3-2, în Germania, la Craiova cu doar câteva minute înainte de încheiera timpului regulamentar de joc, Negrilă înscria un gol superb, ducându-i pe olteni în semifinalele Cupei UEFA. Aurică Ţicleanu, fostul mare jucător al Craiovei Maxima a povestit pentru site-ul telekomsport. ro un moment inedit petrecut în optimile de finală ale acelei competiţii. O poveste de spus copiilor despre corectitudinea jucărilor olteni, dar şi despre mare lor pasiune pentru fotbal, chiar dacă, în acele vremuri, primele pe care aceştia le obţineau după rezultatele remarcabile erau de-a dreptul jignitoare comparativ cu cât câştigau, spre exemplu, jucătorii unor echipe importante ale Europei acelor vremuri.

În optimile de finală ale acelei competiţii europene , pe care suporterii olteni nu o vor uita niciodată, Universitatea Craiova avea să întâlnească un adevărat colos al fotbalului francez. Este vorba despre echipa Girondines Bordeaux. O echipă ce avea în componenţă jucători de top ai fotbalului internaţional. Primul meci s-a disputat în Franţa. Craiova a pierdut cu scorul de 1-0, păstrându-şi şansele de calificare. La Craiova, în faţa unui stadion umplu ochi cu 6-7 ore înaintea disputării partidei, fotbaliştii antrenaţi de Tică Oţet intraseră pe terenu cu dorinţa fantastică de a demonstra unei Europe fotbalistice că Universitatea Craiova nu este o echipă ajunsă în acea fază a competiţiei dor datorită norocului.

Aurel Ţicleanu avea să egaleze situaţia de la Bordeaux încă din prima repriză, printr-un gol superb înscris în poarta francezilor. Un gol care dădea aripi jucătorilor Craiovei.   Doar că, după primele 45 de minute de joc, în timp ce se îndreptau spre vestiare, chiar Aurică Ţicleanu, autorul golului avea să trăiască un moment de-a dreptul halucinant: ,, Îmi aduc amine că marele Alain Giresse a venit lângă mine , m-a privit drept în faţă  şi mi-a făcut acel semn subtil din degete, sugerându-mi să acceptăm vânzarea meciului. Am zâmbit şi am plecat mai departe. Aproape că nu-mi venea să cred. Bordeaux, în disperare de cauză,  voia să cumpere meciul de la noi, crezând că totul se poaste cumpăra în acest fel. Noi ne-am însă ne-am jucat cinstit şansa noastră până la capăt, obţinând calificarea în turul următor,, , a povestit Ţicleanu pentru telekomsport.ro.

Universitatea Craiova avea să se califice prin golul marcat în prelungiri de Gheorghiţă Geolgău. 

Afla mai multe despre: ticleanucraiovabordeaux 

viewscnt
Articole similare