Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Francezii deschid porţile stadioanelor! Data la care vor putea reveni fanii în tribune

Francezii deschid porţile stadioanelor! Data la care vor putea reveni fanii în tribune
Comentarii

Stadioanele din Franţa se vor redeschide pentru fani începând cu 11 iulie, în contextul relaxării treptate a măsurilor impuse de pandemia de coronavirus, scrie Reuters, care citează guvernul de la Paris.

Conform sursei, un număr de 5.000 de spectatori va fi acceptat în tribune într-o primă fază, urmând ca cifra să crească odată cu începerea noului sezon competiţional.

În acest context, este posibil ca partidele din Cupa Franţei şi Cupa Ligii să se joace cu spectatori în tribune.

''O revizuire suplimentară a situaţiei epidemiologice naţionale va fi efectuată la jumătatea lunii iulie pentru a decide dacă din august va exista o relaxare şi mai mare a restricţiilor'', a menţionat guvernul.



Liga franceză de fotbal (LFP) a oprit definitiv sezonul în Ligue 1, cu zece etape înainte de final şi a atribuit titlul de campioană echipei Paris Saint-Germain, în timp ce Olympique Lyon a rămas în afara locurilor care asigură prezenţa în viitoarea ediţie a cupelor europene.

Consiliul de administraţie al Ligii franceze de fotbal profesionist (LFP) a votat vineri împotriva prezenţei a 22 de echipe în prima divizie, Ligue 1.

Deşi Consiliul de Stat, cea mai înaltă jurisdicţie administrativă din Franţa, a suspendat săptămâna trecută retrogradarea cluburilor Amiens şi Toulouse în Ligue 2, LFP a votat contra desfăşurării unui campionat de primă divizie cu 22 de echipe. Într-un comunicat, LFP a menţionat "sănătatea jucătorilor" sau "impactul financiar" pe care l-ar presupune un campionat ce ar avea 42 de etape în loc de 38.

La următoarea reuniune a consiliului său de administraţie, pe 23 iunie, LFP va lua o decizie definitivă în privinţa formatului pe care-l va avea Ligue 1 în viitorul sezon.

Pe 9 iunie, Consiliul de Stat a suspendat retrogradarea lui Amiens şi Toulouse din Ligue 1 şi a respins apelul lui Olympique Lyon, care dorea reluarea campionatului. Decizia Consiliului de Stat a făcut ca sezonul 2019-2020 al campionatului de fotbal al Franţei, încheiat prematur din cauza pandemiei de coronavirus, să nu se reia.

La începutul lunii, cluburile din Ligue 1 şi Ligue 2 au cerut guvernului francez să găsească soluţii pentru repornirea fotbalului.

Într-un comunicat comun inedit după suspendarea competiţiilor din cauza pandemiei de coronavirus, cele două mari sindicate ale cluburilor profesioniste (UCPF, Premiere Ligue) au cerut guvernului să se mobilizeze pentru reluarea fotbalului în timpul verii, cerând "un plan de relansare" pentru acest sector şi sperând la "stadioane deschise" publicului la începutul sezonului viitor.

Cele două sindicate aminteau că instanţele fotbalului "n-au avut de ales" decât să pună capăt sezonului la sfârşitul lui aprilie conform anunţurilor guvernamentale. În loc "să se uite în oglinzile retrovizoare", ele vor "să privească înainte".

Sindicatele subliniază că fotbalul din Hexagon va pierde între 500 de milioane de euro şi 800 de milioane de euro, potrivit unor oficiali.

Ele cer să fie stabilite condiţiile sanitare pentru începutul sezonului 2020-2021, între "reluarea antrenamentelor colective, organizarea de stagii şi de meciuri amicale în prezenţa spectatorilor" şi "lovitura de start a competiţiei pe stadioane deschise unui public larg".

"Să-i permitem publicului nostru să trăiască din nou emoţii pe stadioane" este prioritatea celor două sindicate.

Claude Michy, preşedintele Uniunii cluburilor profesioniste de fotbal (UCPF, ce reuneşte majoritatea cluburilor din Ligue 2), şi Bernard Caiazzo, omologul său de la Premiere Ligue, principalul sindicat al echipelor din Ligue 1, au recunoscut că vor trage învăţăminte de pe urma acestei crize, atât în ce priveşte guvernanţa fotbalului cât şi relaţiile cu autorităţile publice. Problema unei apropieri între cele două sindicate ale cluburilor a revenit recent pe ordinea de zi.

Această luare de poziţie comună a celor două sindicate reprezentând cvasitotalitatea cluburilor profesioniste este de altfel o premieră în ultimele luni, marcate de numeroase ieşiri individuale, o "cacofonie" denunţată de unii actori ai fotbalului şi personalităţi politice.

Afla mai multe despre: frantaspectatorifotbal 

viewscnt
Articole similare