Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Francezii, dezamăgiţi de sportivii lor de la Tokyo. Ce concluzie au tras înainte de Jocurile Olimpice de la Paris

Francezii, dezamăgiţi de sportivii lor de la Tokyo. Ce concluzie au tras înainte de Jocurile Olimpice de la Paris
Comentarii

Franţa a câştigat 33 de medalii la JO de la Tokyo, un bilanţ dezamăgitor înaintea competiţiei de la Paris, din 2024, conform presei franceze.

În clasamentul pe medalii de la Tokyo, Franţa a ocupat locul 8, cu zece medalii de aur, 12 de argint şi 11 de bronz.

Obiectivul delegaţiei franceze, anunţat înaintea JO de ministrul delegat al Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, era de 42 de medalii, un număr similar cu cel de la Rio, şi clasarea în Top 5 ţări.

Franţa s-a mai redresat pe ultimă sută a Jocurilor Olimpice, câştigând în acest week-end şase medalii, dintre care trei de aur, la volei masculin, handbal masculin şi feminin.

"Important este să înţelegem de ce şi cum să facem mai bine. Ne dăm seama că schimbările nu se întâmplă de la sine. Trebuie să luăm decizii, chiar să schimbăm anumiţi actori. Acestea sunt decizii dureroase. Nu voi accepta ca rezultatele să fie scăzute. Există federaţii care reprezintă o mulţime de medalii la Jocuri şi care au ratat întâlnirea cu rezultatele", a declarat Claude Onesta, fost handbalist, apoi antrenor de handbal legendar, acum director de performanţă în cadrul Agenţiei Naţionale pentru Sport.

Fiecare medaliat francez cu aur la Tokyo va primi 65.000 de euro, faţă de 50.000, la Rio, în 2016. Pentru medaliile de argint se acordă 25.000 de euro (20.000), iar pentur bronz, 15.000 (13.000). 

Boxul, nataţia şi atletismul franceze au dezamăgit la JO, în timp ce la polul opus s-au aflat scrima, judo şi sporturile de echipă.

Franţa va găzdui următoarea ediţie a JO, la Paris, în 2024.

Afla mai multe despre: jocurile olimpice tokyofranta tokyo 

viewscnt
Articole similare