Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Francezii l-au descoperit pe ”Messi de România”: ”L-au vrut Real Madrid, United şi PSG. Acum e doar un anonim!”

Francezii l-au descoperit pe ”Messi de România”: ”L-au vrut Real Madrid, United şi PSG. Acum e doar un anonim!”

Fotbal intern

Comentarii

Foot Mercato analizează într-un articol degringolada din cariera lui Gabriel Torje, fotbalist comparat la începuturile sale cu Lionel Messi.

”Şi-a câştigat rapid supranumele de Messi de România, apoi a fost în discuţii cu PSG şi Lille. Între timp s-a întors în anonimat şi a urmat o carieră de aventurier” scriu cei de la Foot Mercato despre Gabriel Torje, cel comparat la începuturile sale cu Lionel Messi. ”Când juca la Timişoara, Gabriel intrase pe o listă scurtă a jucătorilor urmăriţi de Manchester United sau Real Madrid” mai scrie Foot Mercato. 

Sursa citată scrie şi despre interesul manifestat de Lille pentru Torje în 2011, atunci când Dinamo a refuzat oferta francezilor: ”Am discutat cu Lille, dar Dinamo voia minim 4 milioane pentru el. Ştiu că un agent francez a discutat cu PSG despre gabriel, dar nu s-a ajuns la un acord. Hamburg a oferit 3.5 milioane de euro. Eu mă gândeam că 4 milioane erau destul de ok, 10 milioane de euro mi se părea o sumă exagerată. Fotbalistul era deschis la discuţii, nu avea o destinaţie preferată” declara Cristea Opria. În cele din urmă, Torje a ajuns la Udinese, formaţie unde ”Messi din Banat” era chemat să-l înlocuiască pe Alexis Sanchez. Acolo avea să joace alături de fotbalişti ca Roberto Pereyra, Samir Handanovic, Mauricio Isla, Dusan Basta, Mehdi Benatia sau Kwadwo Asamoah.

22 de meciuri a strâns Torje la Udinese, perioadă în care a marcat două goluri. Ulterior a fost împrumutat la Granada, Espanyol, Konyaspor şi Osmanlispor. Cariera sa a continuat pe o pantă descedentă până când ”Torje a intrat în anonimatul fotbalului european” mai scriu cei de la Foot Mercato.

Aceeaşi sursă îi scoate în evidenţă pe Ianis Hagi (Viitorul Constanţa) şi Olimpiu Moruţan (FCSB), doi dintre fotbaliştii de mare viitor ai fotbalului românesc, după cum scriu francezii.

56 de selecţii are Gabriel Torje pentru reprezentativa României, alături de care a evoluat la Euro 2016. În tricoul echipei naţionale, Torje a punctat de 11 ori. 

Afla mai multe despre: gabriel torje 

viewscnt
Articole similare