Experiențe împreună.
You are here:

Frank de Boer se declară împotriva egalităţii de drepturi între femei şi bărbaţi în fotbal

Frank de Boer se declară împotriva egalităţii de drepturi între femei şi bărbaţi în fotbal

Fotbal

Fostul internaţional olandez Frank de Boer, în prezent antrenor al echipei Atlanta United, s-a declarat împotriva egalităţii în privinţa remunerării în fotbal, el menţionând că fotbalul feminin nu este la fel de popular ca acela masculin, informează The Guardian.

 “Este ridicol. Este ca în tenis. Dacă observaţi, finala Cupei Mondiale este urmărită de circa 500 de milioane de oameni, sau cam aşa ceva. O finală feminină este urmărită de 100 de milioane. Este o diferenţă. Aşa că nu este la fel. Evident, trebuie să fie plătite atât cât merită, nu mai puţin, doar ceea ce merită cu adevărat. Dacă este la fel de popular ca fotbalul masculin, vor primi, pentru că publicitatea şi câştigurile vor fi orientate către acest lucru. Dar nu este astfel, aşa că de ce trebuie să câştige lafel? Cred că este ridicol. Nu înţeleg asta”, a spus De Boer.

El a precizat că mişcarea cu privire la egalitatea de remunerare reprezintă o reacţie a dezechilibruluidin societate. “Cred că totul a început de la faptul că o femeie nu era plătită corect, în special în poziţiile de conducere. Ele trebuie să câştige la fel ca bărbaţii. Dacă ai o poziţie de conducere la o bancă, trebuie să ai acelaşi salariu ca bărbaţii, pentru că nu este vorba de o muncă fizică. Faci exact acelaşi lucru. această mişcare a ajuns şi în sporturile ca tenisul şi fotbalul. Dar este diferit”, a adăugat fostul jucător.

viewscnt
Articole similare

internet tv

5 euro/
luna

Vreau oferta