Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Franţa - Belgia | 24 de jucători din loturile celor două formaţii au alte origini

Franţa - Belgia | 24 de jucători din loturile celor două formaţii au alte origini

Cupa Mondială

Comentarii

Din cei 46 de jucători convocaţi pentru turneul din Rusia de selecţionerii Didier Deschamps şi Roberto Martinez, nu mai puţin de 20 au origini africane (8 ţări diferite), trei au alte origini europene, iar unul asiatice.

Prima semifinală a Campionatului Mondial din Rusia aduce faţă în faţă reprezentativele Franţei şi Belgiei, într-un meci care se va disputa în această seară de la ora 21:00, la Sankt Petersburg.

Despre cele două puternice naţionale europene se ştie aproape totul înaintea marii confruntări de pe Krestovsky Stadium, însă un detaliu poate mai puţin cunoscut se leagă de faptul că, din loturile celor două formaţii, măcar jumătate dintre fotbalişti au alte origini. Mai exact, din 46 de jucători convocaţi pentru turneul din Rusia de selecţionerii Didier Deschamps şi Roberto Martinez, nu mai puţin de 20 au origini africane (8 ţări diferite), trei au alte origini europene, iar unul asiatice.

Cei mai mulţi dintre ei au origini congoleze, mai exact 5 internaţionali belgieni şi 2 francezi. Este vorba despre Vincent Kompany, Dedryck Boyata, Youri Tielemans, Romelu Lukaku şi Michy Batshuayi de la belgieni, respectiv Presnel Kimpembe şi Steve Mandanda de la francezi.

Maroc e "reprezentată" şi ea de trei fotbalişti, belgienii Marouane Fellaini şi Nacer Chadli, dar şi de fundaşul francez Adil Rami. Acelaşi număr de fotbalişti din lotul celor două reprezentative îl asigură şi Senegal, însă toţi trei se regăsesc în naţionala lui Deschamps: Djibril Sidibé, Benjamin Mendy şi Ousmane Dembélé.

Şi Camerun îşi trimite "reprezentanţii" în semifinale, în ciuda faptului că ţara care l-a dat fotbalului pe Samuel Eto'o nu s-a calificat la turneul final. Samuel Umtiti, fundaşul Barcelonei şi starul Kylian Mbappe Lotin au origini cameruneze, cu menţiunea că Mbappe are şi origini algeriene după mama sa.

Mousa Dembélé de la belgieni şi N'Golo Kanté de la francezi ar fi putut evolua pentru reprezentativa statului Mali, datorită originilor lor comune, în timp ce alte trei ţări africane propun trei nume grele în semifinala din această seară.

Nabil Fekir de la Olympique Lyon are origini algeriene, Blaise Matuidi de la Juventus are origini angoleze, în timp ce rădăcinile lui Paul Pogba sunt în Guineea.

Francezii plusează şi prin originile europene ale unor fotbalisti ca Hugo Lloris (bunicii săi sunt spanioli) sau Lucas Hernandez care deţine si naţionalitate spaniolă. Mai mult decat atât, al treilea portar din lot, Alphonse Areola de la PSG are origini filipineze, familia sa imigrând la Paris în anii '80. Chiar şi Olivier Giroud, deşi s-a născut la Chambery în Franţa are origini italiene, datorită bunicilor săi.

O mare parte dintre aceşti fotbalişti vor fi probabil protagonişti diseară în semifinala dintre Franţa si Belgia, duel care va asigura prima finalistă a Cupei Mondiale. Va fi a treia confruntare directă decisivă dintre cele două reprezentative la Cupa Mondială, după partidele disputate la ediţiile din 1938 şi 1986, meciuri în care francezii s-au impus de fiecare dată.

Afla mai multe despre: frantabelgiakylian mbappe,  

viewscnt
Articole similare