Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FRF a aprobat înfiinţarea unei noi competiţii! Apare în vară, iar câştigătoarea se duce în Europa | OFICIAL

FRF a aprobat înfiinţarea unei noi competiţii! Apare în vară, iar câştigătoarea se duce în Europa | OFICIAL

Fotbal intern

Comentarii

Federaţia Română de Fotbal a aprobat competiţia anunţată de Răzvan Burleanu la începutul anului.

Liga Elitelor e înlocuită de Liga de Tineret

După ce în ultimele sezoane a încercat să-i propulseze pe jucătorii tineri români la echipele din Liga 1, Răzvan Burleanu şi ceilalţi conducători au decis înlocuirea Ligii Elitelor cu Liga de Tineret. 

FRF a aprobat "cu unanimitate de voturi înfiinţarea competiţiei Liga de Tineret în formatul şi cu respectarea condiţiilor de vârstă prezentate în cadrul şedinţei", transmite federaţia. 

Noua competiţie va debuta din vară, iar câştigătoarea va reprezenta România în UEFA Youth League.

În februarie, Răzvan Burleanu, cel care a câştigat în aprilie un nou mandat, a descris cum va arăta noua competiţie din fotbalul românesc. 

"Reprezintă o oportunitate suplimentară de afirmare a tuturor jucătorilor tineri români, dar şi o conectare mai bună la piaţa internaţională de transferuri. Liga de Tineret îşi propune optimizarea potenţialului tinerilor jucători. Astfel, ne interesează ca cele mai bune academii să joace împotriva celor mai bune academii.

La nivel naţional, Liga 2 şi Liga 3, regăsim tot mai mulţi jucători tineri. De exemplu, România U19 selecţionează doar de la echipe de seniori. Liga de Tineret va reprezenta un punct important în cariera unui jucător. Câteva caracteristici importante: Liga de Tineret va înlocui Liga Elitelor, iar câştigătoarea acestei competiţii va reprezenta România în Youth League.

În această nouă competiţie vor urma să evolueze cu precădere jucători U18, dar totodată vom oferi posibilitatea echipelor să folosească maxim trei jucători U21. Vom optimiza şi traiectoria spre performanţă către jucătorii U18. În plus, vor putea evolua tinerii jucători care nu prind lotul formaţiilor din Liga 1 sau Liga 2, sau care revin după accidentări", susţinea preşedintele FRF. 

Alte decizii luate de FRF

  • Aprobă cu unanimitate de voturi ca finala Cupei României, masculin seniori, ediţia 2021/2022, să se desfăşoare la data de 19 mai 2022, ora 20:30, pe Stadionul Giuleşti din Bucureşti.
  • Aprobă cu unanimitate de voturi ca finala Cupei României la fotbal feminin senioare, ediţia 2021/2022, să se desfăşoare la data de 5 iunie 2022 pe Stadionul Arcul de Triumf din Bucureşti.
  • Aprobă cu unanimitate de voturi propunerile Preşedintelui FRF cu privire la persoanele care vor deţine funcţia de Secretar General, respectiv domnul Radu Vişan, şi Secretar General Adjunct, respectiv domnul Gabriel Bodescu.
  • Aprobă cu unanimitate de voturi acordarea cluburilor de fotbal feminin unui sprijin financiar în scopul dezvoltării fotbalului feminin.
  • De asemenea, s-a aprobat bugetul pentru echipa naţională a României, pentru partidele din Liga Naţiunilor. 

Afla mai multe despre: frfliga de tineretrazvan burleanuuefa youth league 

viewscnt
Articole similare