Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FRF a decis sancţiuni drastice în cazul arbitrilor care au oficiat anul trecut sub identităţi false

FRF a decis sancţiuni drastice în cazul arbitrilor care au oficiat anul trecut sub identităţi false

FRF

Comentarii

Comisia de Disciplină a FRF a decis sancţiuni drastice în cazul arbitrilor care au oficiat sub identităţi false la partide amicale din Turcia şi Cipru, la începutul anului trecut.

Cei şase sancţionaţi sunt Cristian Catană, Petre Dan Ioan, Răzvan Ioan Nedelcu, Laurenţiu Niculae, Cristian Grigoraşcu şi Septimiu Burtescu.

Potrivit frf.ro, Comisia de Disciplină a admis sesizarea făcută de Secretarul General FRF în baza raportului Departamentului de Integritate FRF şi a decis următoarele:

“În temeiul art. 61 coroborat cu art. 20 din RD se sancţionează Petre Dan Ioan cu măsura interzicerii oricărei activităţi legate de fotbal pentru o perioadă de 2 (doi) ani începând cu data pronunţării acestei hotărâri şi i se aplică o penalitate sportivă în cuantum de 300.000 lei.

În temeiul art. 61 coroborat cu art. 20 din RD se sancţionează Catană Cristian cu măsura interzicerii oricărei activităţi legate de fotbal pentru o perioadă de 2 (doi) ani începând cu data pronunţării acestei hotărâri şi i se aplică o penalitate sportivă în cuantum de 250.000 lei.

În temeiul art. 61 coroborat cu art. 20 din RD se sancţionează Burtescu Septimiu cu măsura interzicerii oricărei activităţi legate de fotbal pentru o perioadă de 2 (doi) ani începând cu data pronunţării acestei hotărâri şi i se aplică o penalitate sportivă în cuantum de 250.000 lei.

În temeiul art. 61 coroborat cu art. 20 din RD se sancţionează Grigoraşcu Cristian cu măsura interzicerii oricărei activităţi legate de fotbal pentru o perioadă de 1 (un) an şi 6 (şase) luni începând cu data pronunţării acestei hotărâri şi i se aplică o penalitate sportivă în cuantum de 200.000 lei.

În temeiul art. 61 coroborat cu art. 20 din RD se sancţionează Niculae Laurenţiu cu măsura interzicerii oricărei activităţi legate de fotbal pentru o perioadă de 1 (un) an şi 6 (şase) luni începând cu data pronunţării acestei hotărâri şi i se aplică o penalitate sportivă în cuantum de 200.000 lei.

În temeiul art. 61 coroborat cu art. 20 din RD se sancţionează Nedelcu Răzvan Ioan cu măsura interzicerii oricărei activităţi legate de fotbal pentru o perioadă de 1 (un) an începând cu data pronunţării acestei hotărâri şi i se aplică o penalitate sportivă în cuantum de 200.000 lei”.

Articolul 61 al Regulamentului Disciplinar al FRF prevede următoarele: “Oricine conspiră sau face înţelegeri pentru a influenţa rezultatul unui joc într-o manieră incompatibilă cu etica sportivă şi principiile de conduită prevăzute de acest regulament va fi sancţionat cu interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal de la 1 la 2 ani şi cu o penalitate sportivă de minim 200.000 de lei”.

Sancţiunile sunt executorii, cu excepţia penalităţilor sportive, având în vedere faptul că sancţionaţii au drept la recurs în termen de două zile de la comunicarea hotărârii motivate.

În februarie 2017, poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Dâmboviţa au deschis dosar penal pentru fapte de înşelăciune cu privire la arbitri români care, sub identităţi false, au condus meciuri amicale în Turcia şi Cipru şi ar fi încercat să influeţeze rezultatele pentru mafia pariurilor.

Gazeta Sporturilor a identificat mai mulţi arbitri români care au condus, în ianuarie 2017, sub identităţi false (turci, bulgari, sloveni), meciuri amicale din Turcia şi Cipru, în care au evoluat echipe din Liga I. Aceşti arbitri ar fi încercat să influenţeze rezultatul partidelor pentru mafia pariurilor.

Afla mai multe despre: frfsanctiuni arbitricomisia de disciplina,  

viewscnt
Articole similare