Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FRF a pregătit o regulă care dă bătăi de cap echipelor din Superligă: 5 jucători crescuţi ”la nivel naţional”

FRF a pregătit o regulă care dă bătăi de cap echipelor din Superligă: 5 jucători crescuţi ”la nivel naţional”

Fotbal

Comentarii

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a vorbit despre implementarea unei noi reguli în fotbalul românesc, care ar da mari bătăi de cap echipelor, mai ales în Superligă.

Mai exact, Răzvan Burleanu şi-ar dori ca din sezonul următor, 2024/2025, echipele din Liga 1 şi Liga 2 să aibă în teren cinci jucători crescuţi ”la nivel naţional”.

  • Nu neapărat români, dar care sunt formaţi la nivel naţional, între vârstele de 15 şi 21 de ani, cu cel puţin 3 ani bifaţi.

Răzvan Burleanu schimbă din nou regulile din fotbalul românesc

Cele care nu vor respecta decizia, ar urma să fie sancţionate financiar de către FRF. Adică, nu vor mai primi nu vor mai primi plăţile de solidaritate dinspre UEFA, dar nici banii guvernamentali pe care FRF încearcă să-i obţină în această perioadă.

  • FRF atribuie banii primiţi de la UEFA către echipele de top din ierarhia academiilor.

”Trebuie să fie pe teren minimum 5 jucători formaţi la nivel naţional şi/sau eligibili pentru naţionalele României. Conceptul de format la nivel naţional înseamnă să fi petrecut 3 ani în cadrul unui club din România, între vârstele de 15 şi 21 de ani. Ca să mărim baza de selecţie a cluburilor, ne vom adresa inclusiv copiilor români din străinătate.

Astfel încât să întărim procesul de repatriere a jucătorilor români tineri formaţi în străinătate, care nu sunt formaţi la nivel naţional, dar sunt eligibili pentru naţionalele României”, a transmis Răzvan Burleanu, joi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Afla mai multe despre: burleanuregula romani 

viewscnt
Articole similare