Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FRF anunţă noi schimbări! După jucătorul U21, Burleanu vrea să introducă noi reguli pentru echipe

FRF anunţă noi schimbări! După jucătorul U21, Burleanu vrea să introducă noi reguli pentru echipegalerie foto

Superliga

Comentarii

Miercuri, în cadrul Comitetului Executiv, s-a discutat, printre altele, despre scăderea numărului de extracomunitari dintr-o echipă. De asemenea, FRF vrea să introducă în Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice noi reguli în ceea ce priveşte compoziţia loturilor echipelor româneşti.

Membrii Comitetului Executiv al FRF au avut miercuri o şedinţă în care au discutat despre mai multe schimbări ce ar urma să fie făcute în ROAF. Printre ele, numărul de jucători extracomunitari într-o echipă. Răzvan Burleanu spune că FRF vrea să introducă o regulă prin care o echipă nu va mai avea voie să aibă în lot mai multe de trei extracomunitari. Mai mult, doi dintre aceştia trebuie să fie jucători de echipă naţională, ceea ce înseamnă că numărul de brazilieni sau argentinieni în Liga 1 va fi din ce în ce mai mic. Ceea ce limitează serios opţiunile cluburilor. De asemenea, cluburile vor fi obligate să aibă în lot patru jucători crescuţi în curtea proprie. FRF speră că astfel va determina cluburile să investească în copii şi juniori:

”Cred că v-am obişnuit că, atunci când intrăm să discutăm despre ROAF, discutăm despre regulamentul de organizare a activităţii fotbalistice, sunt foarte multe puncte de vedere. Am mai înaintat pe discuţia pe regulament. Bineînţeles, continuăm şi în luna decembrie, în următoarea şedintă de Comitet Executiv. Mă refer, pe de-o parte, la limitarea jucătorilor extracomunitari, maximum trei jucători extracomunitari în lot - dintre care doi să fi jucat pe la echipe naţionale. Din lista de 25 de jucători, patru jucători să fie crescuţi la nivel naţional şi alţi patru jucători să fie crescuţi la nivel de club. Urmată apoi de binecunoscuta regulă de jucători U21”, a declarat Răzvan Burleanu, după şedinţa Comitetului Executiv.

Interesant este că regulile despre care vorbeşte Răzvan Burleanu sunt deja cuprins în ROAF, ediţia 2016, aşa cum se poate observa mai jos:

FRF vrea un clasament al Academiilor

Cu unele excepţii, printre care Viitorul şi Dinamo, cluburile au ignorat constant sectoarele de copii şi juniori. În speranţa că le va motiva să-şi schimbe atitudinea, Răzvan Burleanu spune că va fi întocmit un clasament al celor mai bune echipe de copii şi juniori. Preşedintele FRF spune că astfel va fi mai uşor pentru un părinte să-şi trimită copilul înspre o şcoală de fotbal competitivă:

”Ne dorim să facem mai mult decât atât şi atunci ne-am gândit şi azi, în Comitetul Executiv, în unanimitate s-a aprobat să intrăm în aceste nou proiect, începând cu luna ianuarie, de clasificare a academiilor. În luna iunie-iulie vom avea prima evaluare a tuturor academiilor şi a cluburilor cu activitate la nivel de copii şi juniori, astfel încât să clasificăm, să facem acel clasament al academiilor, luând în considerare mai multe caracteristici.

Pe de-o parte, luăm în considerare rezultatele obţinute la nivel de competiţii. Ba mai mult de atat, fiindcă ai şi o ligă a elitelor şi am introdus deja o anumită triere din punct de vedere sportiv a echipelor de copii şi juniori. Dar după aceea, inclusiv în ce priveşte infrastructura din punct de vedere al pregătirii antrenorilor, dar şi din punct de vedere financiar. Să vedem câţi bani se investesc la nivel de copii şi juniori, dar în acelaşi timp, să putem să rezolvăm o mare problemă pe care o avem, că atunci când o familie ia o decizie de a-şi lăsa copilul la un club sau altul, s-o facă în cunoştinţă de cauză”,
a mai spus Burleanu.

Afla mai multe despre: razvan burleanufrfliga 1extracomunitari 

viewscnt
Articole similare