Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FRF impune o nouă condiţie pentru cluburile din Liga 1 şi Liga 2. Burleanu: ”Altfel, nu vor primi licenţa!” Echipele vor fi obligate să investească masiv în juniori

FRF impune o nouă condiţie pentru cluburile din Liga 1 şi Liga 2. Burleanu: ”Altfel, nu vor primi licenţa!” Echipele vor fi obligate să investească masiv în juniori

Superliga

Comentarii

Răzvan Burleanu a anunţat că echipele din Liga 1 şi Liga a 2-a vor avea o nouă condiţie pentru obţinerea licenţei, punctajul obţinut la clasificarea academiilor pe care sunt obligate să le deţină.

Cluburile din primele două ligi vor fi obligate să deţină academii performante, care să asigure condiţii moderne. Răzvan Burleanu a anunţat că, începând cu primăvara anului 2020, echipele din Liga 1 ale căror academii nu vor aduna 60 de puncte la procesul de clasificare, vor fi sancţionate financiar. Din 2021, nu vor putea lua licenţa dacă nu vor îndeplini baremul impus de FRF. De asemenea echipele din liga secundă vor fi obligate din 2021 să deţină academii de fotbal care să adune minimum 45 de puncte:

”Din primăvara lui 2020, cluburile din Liga 1 vor primi o sancţiune financiară dacă nu vor îndeplini baremul de cel puţin 60 de puncte (n.r. - pentru Academie), urmând ca din 2021, pentru prima dată în istoria noastră, să se respingă acordarea licenţei de Liga 1. Aceeaşi procedură va fi aplicată din sezonul competiţional 2021 şi pentru cluburile din Liga a 2-a, urmând ca în luna ianuarie să stabilim exact baremul de puncte care va trebui îndeplinit.

În momentul de faţă, propunerea Comitetului Executiv e de undeva în jur de 45 de puncte. Cluburile de Liga 1 au ca termen până în data de 10 ianuarie să depună cererea către Federaţie, urmând ca după aceea să intrăm în procedura de auditare efectivă”
, a declarat Răzvan Burleanu.



Cum se face clasificarea academiilor de fotbal

Clasificarea academiilor de fotbal pe care cluburile din primele două ligi sunt obligate să le deţină se fac la cerere. Echipele trimit o solicitare la FRF, care mai departe trimite o echipă de specialişti care să analizeze mai multe criterii pe care academia respectivă trebuie să le îndeplinească.

În total, sunt şapte domenii care sunt analizate şi fiecare va primi între 0 şi 4 puncte. Fiecare domeniu are o anumită pondere în punctajul final:

1. Stategie şi filosofie: pondere 10,6%
2. Echipe şi jucători: 12,1%
3. Staff tehnic: 19,4%
4. Staff suport: 6,8%
5. Antrenamente şi meciuri: 9,7%
6. Infrastructură şi facilităţi: 20,8%
7. Rezultate: 20,6%


Cele mai slabe academii ale cluburilor din Liga 1:
1. Sepsi: 39,1 puncte
2. Academica Clinceni: 38,9 puncte
3. Astra: 37,5 puncte

Cele mai bune academii ale cluburilor din Liga 1:
1. Viitorul: 91,5 puncte
2. U Craiova CS: 77,1
3. Dinamo: 74,5
4. FC Voluntari: 72,6
5. FCSB: 71,7

Afla mai multe despre: razvan burleanu 

viewscnt
Articole similare