Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FRF negociază cu 2 selecţioneri străini foarte cunoscuţi. Unul dintre ei a terminat pe locul 3 la EURO 2016

FRF negociază cu 2 selecţioneri străini foarte cunoscuţi. Unul dintre ei a terminat pe locul 3 la EURO 2016

FRF

Comentarii

FRF negociază cu 2 selecţioneri străini foarte cunoscuţi, care au CV-uri foarte interesante.

Mirel Rădoi a anunţat că nu-şi va mai prelungi contractul cu FRF, care expiră la finalul acestor preliminarii, adică la mijlocul lunii noiembrie.

Şefii Federaţiei au încercat să-l convingă pe Mirel Rădoi să revină asupra deciziei, dar au căutat în paralel şi alte variante.

Doi selecţioneri străini, care au avut rezultate notabile, se află pe lista FRF şi n-ar fi exclus ca unul dintre ei să accepte.

Cine sunt cei 2 selecţioneri străini aflaţi pe lista FRF-ului

Naţionala României a avut o experienţă neplăcută cu singurul selecţioner străin din istoria echipei, Christoph Daum. Totuşi, şefii FRF-ului iau din nou în calcul varianta unui selecţioner străin.

Playsport.ro scrie că Răzvan Burleanu a deschis negocierile cu 2 selecţioneri străini care au avut rezultate cu echipele pe care le-au condus.

George Leekens este unul dintre cei 2 antrenori. Belgianul în vârstă de 72 de ani a fost selecţionerul ţării sale în perioada 2010-2012, când s-a format generaţia starurilor Hazard, Kevin De Bruyne, Witsel sau Vertonghen.

De-a lungul carierei, George Leekens a mai antrenat naţionalele Algeriei, Tunisiei şi Ungariei. Antrenorul belgian este însă liber de contract încă din mai 2019, când s-a despărţit de Tractor Sazi.

Ca antrenor de echipe de club, George Leekens a cucerit un titlu (1990) şi o Cupă (1991) cu Club Brugge şi o Cupă cu Cercle Brugge (1985).

Interesant este că Georges Leekens l-a antrenat pentru o scurtă perioadă pe actualul selecţioner al României, Mirel Rădoi, la Al Hilal.

Georges Leekens a fost dorit de FRF şi înainte de a fi angajat Christoph Daum şi a avut atunci o întâlnire cu Răzvan Burleanu:

”l-am cunoscut personal pe Răzvan Burleanu când a venit la Bruxelles ca să discutăm o eventuală colaborare. A fost mai mult o întâlnire de cunoaştere. Probabil n-a fost însă momentul potrivit pentru a semna cu FRF. Cine ştie, însă? Poate într-o zi voi antrena România dacă se va ivi posibilitatea”, spunea Leekens acum câţiva ani.

Chris Coleman este celălalt selecţioner pe care îl vor şefii FRF. În vârstă de 51 de ani, Coleman a fost selecţionerul Ţării Galilor în perioada ianuarie 2012 - noiembrie 2017.

La EURO 2016, Chris Coleman a terminat pe locul 3 alături de naţionala Ţării Galilor, cea mai bună performanţă din istoria echipei. A fost primul turneu final la care Ţara Galilor a jucat după o pauză de 58 de ani.

Ca antrenor de echipe de club le-a pregătit pe Fulham, Real Sociedad, Conventry, AE Larisa, Sunderland şi GB CFFC (China), de care s-a despărţit în mai 2019. Tot de atunci este şi liber de contract.

Afla mai multe despre: frf 

viewscnt
Articole similare