Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FRF, reacţie după ce România şi-a aflat adversarele din Liga Naţiunilor: „Suntem pe locul 3 ca valoare”. Care este obiectivul „tricolorilor” | EXCLUSIV

FRF, reacţie după ce România şi-a aflat adversarele din Liga Naţiunilor: „Suntem pe locul 3 ca valoare”. Care este obiectivul „tricolorilor” | EXCLUSIV
Comentarii

Invitat în emisiunea Sport Report, de la Telekom Sport, Andrei Vochin a comentat tragerea la sorţi a grupelor Ligii Naţiunilor.


„Noi am fost pe locul 32 la această tragere la sorţi din 55 de federaţii europene şi obiectivul este să ajungem pe locul 22. Asta înseamnă că practic am fi printre cele 22 de echipe care încă mai au şanse să se califice la Cupa Mondială: 10 câştigătoare de grupă, 10 locul 2 şi încă două din Liga Naţiunilor.

În condiţiile în care toate echipele bune se califică din preliminarii, noi trebuie să ne clasăm între cele două.

Cred că obiectivul realist în această grupă e locurile 1-2. Aici trebuie să tinzi. Locul 1 ar fi extraordinar, dar şi la locul 2 te baţi, mai ales în condiţiile în care între noi, Norvegia şi Austria noi suntem pe locul 3 ca valoare de lot”, a declarat consilierul preşedintelui FRF, Andrei Vochin, la Telekom Sport.

România a fost repartizată în Grupa 1 a Diviziei B a Ligii Naţiunilor, alături de reprezentativele din Irlanda de Nord, Norvegia şi Austria, s-a stabilit în urma tragerii la sorţi care a avut loc, marţi, la Amsterdam.

Conform frf.ro, Austria, posibilul adversar al României de la EURO 2020, dacă tricolorii vor obţine calificarea în urma play-off-ului, s-a clasat pe poziţia secundă în preliminarii, în urma Poloniei lui Lewandowski. Trupa condusă de Franco Foda a reuşit să obţină o remiză o deplasarea din Polonia, 0-0, dar a pierdut jocul de pe teren propriu, 0-1.

Se remarcă din lotul Austriei jucători precum David Alaba (Bayern), Marcel Sabitzer (RB Leipzig), Julian Baumgartlinger (Leverkusen) sau Marko Arnautović (Shanghai, fost în Premier League).
Împotriva Austriei , România are opt partide în palmares, ultima în 2012, un amical încheiat la egalitate, 0-0. Tricolorii au obţinut o singură victorie, alte 5 partide au fost remize, în timp ce Austria s-a impus de două ori. Golaveraj 9-9.

Selecţioner: Franco Foda, 53 de ani

Clasament FIFA: locul 26

România va juca din nou cu Norvegia, fostul adversar din preliminariile EURO 2020. A fost 2-2 la Oslo (”dublă” Keşeru) şi 1-1 la Bucureşti (gol Mitriţă). La fel ca România, Norvegia mai poate ajunge la EURO în urma play-off-ului. Trebuie să treacă de Serbia şi apoi de câştigătoarea dintre Scoţia şi Israel.
Întâlnirea cu nordicii va însemna şi faptul că în România va veni copilul-minune al fotbalului mondial, Erling Braut Håland, atacantul Borussiei Dortmund. Printre jucătorii importanţi se mai numără: Martin Ødegaard (Real Sociedad), Joshua King (Bournemouth).

Palmaresul contra Norvegiei este următorul: 4 victorii, 7 egaluri, 2 înfrângeri, golaveraj 14-10.

Selecţioner: Lars Lagerbäck, 71 de ani

Clasament FIFA: locul 44

România a întâlnit Irlanda de Nord şi în campania de calificare la EURO 2016 (2-0 şi 0-0). Nord-irlandezii au avut o grupă infernală în drumul spre turneul din această vară. Irlanda de Nord s-a descurcat onorabil, încheind în urma Germaniei şi Olandei, două dintre forţele Europei. Mai are, totuşi, o şansă de calificare, urmând a întâlni Bosnia-Herţegovina în play-off. Dacă învinge, va trebui să treacă şi de învingătoarea dintre Slovacia şi Irlanda.
Până la duelurile din toamnă, Irlanda de Nord îl va pierde pe selecţionerul din ultimii 9 ani, pe Michael O’Neill, care a semnat cu Stoke City, dar va conduce şi naţionala până la vară.

Palmaresul contra Irlandei de Nord: 2 victorii, un egal, 3 eşecuri, golaveraj 6-6.

Selecţioner: Michael O’Neill, 50 de ani

Clasament FIFA: locul 36

Meciurile din faza grupelor Ligii Naţiunilor se vor disputa în perioada septembrie – noiembrie 2020.

Etapa 1: 3-5 septembrie 2020 • Etapa 2: 6-8 septembrie 2020 • Etapa 3: 8-10 octombrie 2020 • Etapa 4: 11-13 octombrie 2020 • Etapa 5: 12-14 noiembrie 2020 • Etapa 6: 15-17 noiembrie 2020.

Afla mai multe despre: frfechipa nationalaromanialiga natiunilor 

viewscnt
Articole similare