Experiențe împreună.
You are here:

FRF vrea să introducă sistemul VAR şi în meciurile din Cupa României: "Costurile se vor împărţi cu LPF"

FRF vrea să introducă sistemul VAR şi în meciurile din Cupa României: "Costurile se vor împărţi cu LPF"

FRF

Comentarii

Federaţia Română de Fotbal şi-a manifestat intenţia de a introduce sistemul VAR şi în meciurile din cadrul Cupei României, urmând să împartă costurile respective cu LPF, informează, luni, lpf.ro.

Luni, în cadrul şedinţei comune de cooperare cu FIFA şi IFAB, s-au stabilit în detaliu paşii pe care fiecare autoritate, implicată în procesul de implementare a sistemului VAR în Liga 1, trebuie să îi urmeze.

"Este vorba de Liga Profesionistă de Fotbal şi de către Comisia Centrală a Arbitrilor, cărora FIFA şi IFAB au hotărât să le ofere un sprijin substanţial în ducerea până la capăt a proiectului privind implementarea VAR.  Tuturor celor implicaţi direct, FIFA şi IFAB le-au recomandat să informeze cu deplină corectitudine publicul iubitor de fotbal, mass-media, fanii şi, mai ales, au ţinut să se asigure că toată lumea fotbalului va fi familiarizată cu protocolul VAR înainte de intrarea lui în aplicare.  Sistemul ales de Liga Profesionistă de Fotbal pentru funcţionarea VAR şi agreat împreună cu partenerul media al LPF va fi unul adaptat infrastructurii existente pe stadioanele unde se dispută meciuri din Casa Liga 1, bazat pe unităţi mobile. Este, de altfel, singurul sistem fezabil care poate asigura implementarea VAR în cel mai scurt timp posibil. Mai mult decăt atât, Federaţia Română de Fotbal şi-a manifestat intenţia de a introduce sistemul VAR şi în meciurile din cadrul Cupei României, urmând să împartă costurile respective cu LPF", se arată în comunicatul LPF, semnat de Robert Pongracz, Manager Proiect VAR.

viewscnt
Articole similare