Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FRF vrea să schimbe din nou regulile în Liga 1. Cluburile sunt revoltate: ”Ne-am dat seama că e foarte greu”

FRF vrea să schimbe din nou regulile în Liga 1. Cluburile sunt revoltate: ”Ne-am dat seama că e foarte greu”

Superliga

Comentarii

FRF şi cluburile din Liga 1 au intrat din nou în conflict după ce forul condus de Răzvan Burleanu vrea să impună regula prin care al doilea jucător U21 să stea pe teren cel puţin o repriză. Echipele din Liga 1 nu sunt de acord cu această variantă şi Gică Popescu a propus o soluţie de compromis.

Entuziasmaţi de regula care impunea ca fiecare echipă să aibă pe teren un jucător sub 21 de ani, cei de la FRF au introdus o nouă obligativitate. Fiecare echipă din Liga 1 trebuie să înceapă cu doi jucători sub 21 de ani.

Noua regulă a adus însă situaţii incredibile. De foarte multe ori, al doilea jucător sub 21 de ani a fost schimbat după doar câteva minute şi înlocuit cu unul experimentat.

Pentru a combate această ”portiţă” de care au profitat de antrenorii, FRF vrea acum să oblige cluburile să evolueaze cel puţin o repriză cu doi jucători sub 21 de ani. Echipele din Liga 1 nu sunt însă de acord.

FRF vrea să schimbe din nou regulile. Cluburile din Liga 1, revoltate

Noua regulă pe care FRF vrea să o impună nu este deloc pe placul cluburilor din Liga 1. Echipele şi-ar dori să se revină la o formulă în care să fie obligate să joace doar cu un singur fotbalist U21, timp de 90 de minute.

O soluţie de compromis a venit de la Gică Popescu. Preşedintele Viitorul speră ca noua regulă să impună un jucător U21 şi unul U23. Prin aceasta s-a asigura continuitatea tinerilor fotbalişti care au fost promovaţi prin regula U21.

Jean Vlădoiu, preşedinte la FC Argeş, spune că noua regulă pe care vrea să o impună FRF ar îngreuna foarte mult activitatea cluburilor. În plus, fostul mare atacant nu crede că FRF va fi de acord cu propunerea făcută de Gică Popescu, deoarece jucătorii U23 nu pot fi folosiţi la naţionala de tineret:

”Ideal ar fi să se joace cum s-a jucat cu un singur jucatător U21. Acum mi-am dat seama, în cele 3 luni (n.r. de când este conducător la FC Argeş) cât de greu e să găseşti doi jucători U21. Sigur că ne gândim la acest lucru, să vedem ce se va vota. Un U23 nu ştiu dacă le-ar conveni celor de la Federaţie, pentru că nu au de ce, nu te ajuta la nimic ca U21, decât pe noi, ca şi club. Ne-ar ajuta pe noi, ar fi o variantă bună.

(Cluburile sunt de acord?) S-a discutat şi acest lucru, sunt cluburi angrenate în play-off, cât şi noi, ne-am dat seama că e foarte greu, nu sunt numai 2 juniori (n.r. jucători U21), trebuie să ai cel puţin 4-5, care se pot accidenta.

Dacă FRF va decide să jucăm şi cu al doilea cel puţin 45 minute, aşa cum bănuiesc că se va întâmpla şi nu se va ajunge la un numitor comun de a rămâne cu unul singur, de a te obliga să joci cu unul singur, trebuie să ne conformăm şi să căutăm copilaşi”, a declarat Jean Vlădoiu.

O altă propunere care a venit de la FRF a fost ca echipele să aibă pe teren un anumit număr de jucători autohtoni. Gino Iorgulescu, preşedintele LPF, spune însă că această regulă este foarte greu de aplicat, mai ales într-un timp scurt: ”Mai era o propunere: să fie mai mulţi jucători autohtoni pe teren, e mai dificil. (n.r. dacă tot FRF a propus) Tot a Federaţiei, da”.

”Preşedinţii de cluburi au votat şi au semnat pentru sezonul următor... au solicitat să fie doar un jucător în teren U21, 90 de minute. Vedem cum... Noi avem doar doi reprezentaţi şi cu mine 3 în Comitetul Executiv, noi o să susţinem punctul de vedere al cluburilor, ei sunt majoritari, vom vedea cum o scoatem la capăt. Cluburile vor un singur jucător ca să fie  90 minute în teren, adică schimbi jucătorul u21 cu jucător u21”, a mai spus Gino Iorgulescu.

Afla mai multe despre: jean vladoiu 

viewscnt
Articole similare