Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FRF vrea să schimbe sistemul competiţional al Ligii 1. UPDATE | Mingea este acum la LPF. Cum ar urma să arate campionatul intern

FRF vrea să schimbe sistemul competiţional al Ligii 1. UPDATE | Mingea este acum la LPF. Cum ar urma să arate campionatul intern

Superliga

Comentarii

FRF va propune schimbarea sistemului competiţional din Liga 1, într-unul cu 16 echipe, în care se păstrează însă play-off-ul şi play-out-ul. Propunerea n-a fost însă suspusă la vot în cadrul Comitetului Executiv al FRF.

UPDATE: Propunerea FRF pentru noul sistem competiţional al Ligii 1 nu a fost supusă la vot, în cadrul Comitetului Executiv al FRF, care a avut loc astăzi. Motivul? Propunerea trebuie să vină din partea Ligii Profesioniste de Fotbal. Drept urmare, sistemul competiţional al Ligii 1 rămâne la fel, momentan.


FRF va propune o nouă variantă de sistem competiţional pentru Liga 1, după ce a comandat un studiu în acest sens. Analiza a fost făcută de Hypercube, o companie olandeză care a ajuns la concluzia că sistemul cu 16 echipe, cu play-off şi play-out, este cea mai potrivită pentru fotbalul din România.

Se schimbă sistemul competiţional în Liga 1? Ce propune FRF

Oficialii Federaţiei Române de Fotbal au prezentat o variantă cu 16 echipe, dar în care vor fi păstrate play-off-ul şi play-out-ul. Concret, primele şase echipe vor intra în play-off şi următoarele vor disputa play-out-ul, se arată într-un document prezentat de gsp.ro.

Pentru play-out, FRF va propune două variante. În prima, cele 10 echipe vor juca între ele un singur meci, deci vor fi doar 9 etape. În a doua variantă, cele 10 echipe ar urma să fie împărţite în două grupe şi câştigătoarele ar urma să dispute un meci de baraj, în urma căruia s-ar stabili campioana din play-out.

În noul sistem competiţional al Ligii 1, locurile 9 şi 10 din play-out ar urma să retrogradeze direct, în timp ce locul 8 ar urma să dispute baraj cu locul 3 din Liga a 2-a.

Un nou sistem competiţional în Liga 1? FRF vrea să impună o miză importantă

O altă propunere făcută de FRF este ca echipa care câştigă play-out-ul să joace un meci de baraj cu ultimul loc care asigură prezenţa în cupele europene. Câştigătoarea dintre cele două echipe va merge în preliminariile Europa League. FRF vrea astfel să ofere o miză şi pentru echipele care se luptă pentru primul loc în play-out.

Afla mai multe despre: liga 1 

viewscnt
Articole similare