Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FRH a decis. Toate jucătoarele de la Corona Braşov, suspendate provizoriu în cazul scandalului de dopaj

FRH a decis. Toate jucătoarele de la Corona Braşov, suspendate provizoriu în cazul scandalului de dopaj

Handbal

Comentarii

Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Handbal a luat o hotărâre şi a anunţat că toate jucătoarele celor de la Corona Braşov, implicate în cazul de dopaj care a izbucnit la finalul lunii trecute, au fost suspendate provizoriu.

 


"Comisia Centrală de Disciplină autosesizată conform art. 9.1 din Regulamentul Disciplinar constată:

În data de 25/11/2019 Comisia de audiere a sportivilor şi personalului asistent din codul A.N.A.D. a dispus suspendarea provizorie a sportivelor următoare, conf. art. 50, alineat 1 din Legea 227/2006:

8. Bazaliu Bianca Maria, începând cu data de 25/11/2019

9. Hosu Daciana, începând cu data de 25/11/2019

10. Laslo Cristina, începând cu data de 25/11/2019

Pentru aceste motive, Comisia Centrală de Disciplină, văzând că sunt îndeplinite condiţiile legale, statutare şi regulamentare, recunoaşte Hotărârea Comisiei de audiere a sportivilor şi a personalului asistent şi constată că dreptul de joc în competiţiile organizate de F.R.H., A.J.H., A.M.H.B. a sportivelor Bazaliu Bianca Maria, Hosu Daciana şi Laslo Cristina este suspendat începând cu data de 25/11/2019 până la data stabilită conform Hotărârii A.N.A.D.

Comisia Centrală de Disciplină autosesizată conform art. 9.1 din Regulamentul Disciplinar constată:

În data de 26/11/2019, Comisia de audiere a sportivilor şi a personalului asistent din codul A.N.A.D., a dispus notificarea sportivelor:

11. Buceschi Eliza Iulia

12. Bucur Daria

13. Lopătaru Ana Maria

14. Nolevska Natasha

în vederea audierii şi cercetării privind utilizarea sau tentativa de a utiliza o substanţă sau metodă interzisă ce constituie o abatere a regulamentelor antidoping şi suspendarea provizorie din activitatea sportivă în conformitate cu prevederile art. 50 din Legea 227/2006.

Pentru aceste motive, Comisia Centrală de Disciplină, văzând că sunt îndeplinite condiţiile legale, statutare şi regulamentare, recunoaşte Hotărârea Comisiei de audiere a sportivilor şi a personalului asistent şi constată că dreptul de joc în competiţiile organizate de F.R.H., A.J.H., A.M.H.B. a sportivelor Buceschi Eliza Iulia, Bucur Daria şi Nolevska natasha este suspendat, începând cu data de 26/11/2019 până la data stabilită conform Hotărârii A.N.A.D.

Comisia Centrală de Disciplină autosesizata conform art. 9.1 din Regulamentul Disciplinar constată:

În data de 29/11/2019, Comisia de audiere a sportivilor şi a personalului asistent din codul A.N.A.D., a dispus notificarea sportivelor:

15. Tîrcă Sorina Maria

16. Neagu Marilena Alexandrina

17. Popescu Mihaela Diana

18. Pătuleanu Elena Andreea

19. Pavicevic Ivona

20. Tymoshenkova Viktoriya

21. Chiricuţă Andreea Elisa

22. Ciuciulete Andreea Georgiana

23. Gomes Barbosa Elaine

24. Gogîrlă Alicia Maria

în vederea audierii şi cercetării privind utilizarea sau tentativa de a utiliza o substanţă sau metodă interzisă ce constituie o abatere a regulamentelor antidoping şi suspendarea provizorie din activitatea sportivă în conformitate cu prevederile art. 50 din Legea 227/2006.

Pentru aceste motive, Comisia Centrală de Disciplină, văzând că sunt îndeplinite condiţiile legale, statutare şi regulamentare, recunoaşte Hotărârea Comisiei de audiere a sportivilor şi a personalului asistent şi constată că dreptul de joc în competiţiile organizate de F.R.H., A.J.H., A.M.H.B. a sportivelor Tîrcă Sorina Maria, Neagu Marilena Alexandrina, Popescu Mihaela Diana, Pătuleau Elena Andreea, Pavicevic Ivona, Ty,oshenkova Viiktoriya, Chiricuţă Andreea Elisa, Ciuciulete Andreea Georgiana, Gomes Barbosa Elaine şi Gogîrlă Alicia Maria este suspendat începând cu data de 29/11/2019 până la data stabilită conform Hotărârii A.N.A.D" , se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al FRH.

Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) a anunţat că trei handbaliste ale echipei Corona Braşov, ale căror nume nu au fost dezvăluite, sunt suspectate de utilizarea unor proceduri interzise. Ele ar fi urmat o terapie cu laser intravenos, interzisă de regulamentul WADA.

Cele trei jucătoare notificate au fost Cristina Laslo, Bianca Bazaliu şi Daciana Hosu. Primele două făceau parte din lotul naţional al României care participă la Campionatul Mondial din Japonia. Există suspiciuni că toate jucătoarele Coronei Braşov ar fi urmat procedura respectivă.

În vederea Campionatului Mondial din Japonia, selecţionerul naţionalei României, Tomas Ryde, a fost nevoit să renunţe întâi la Cristina Laslo şi la Bianca Bazaliu, apoi la Eliza Buceschi şi la Daria Bucur, toate de la Corona Braşov, după apariţia acestui scandal de dopaj. În locul lor au fost convocate Elena Dache, Patricia Vizitiu şi Anca Polocoşer.

Afla mai multe despre: corona brasov 

viewscnt
Articole similare