Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fundaţia Olimpică Română şi Allianz-Ţiriac susţin 30 de copii în drumul către performanţă printr-o bursă lunară

Fundaţia Olimpică Română şi Allianz-Ţiriac susţin 30 de copii în drumul către performanţă printr-o bursă lunară

Sporturi

Comentarii

Fundaţia Olimpică Română şi Allianz-Ţiriac Asigurări au dat startul ediţiei cu numărul şapte a programului Bursele de performanţă Allianz-Ţiriac. Astfel, 30 de tineri sportivi cu rezultate excepţionale, dar care întâmpină dificultăţi financiare în pregătirea pentru performanţă, vor beneficia de o bursă lunară în perioada aprilie 2022 – martie 2023.

"În spatele oricărei medalii sau competiţii câştigate este întotdeauna un efort imens. Vorbim de timp investit, disciplină, sacrificiu, dar şi susţinere financiară. Prin parteneriatul cu Fundaţia Olimpică Română, Allianz-Ţiriac investeşte în tinerii talentaţi şi ambiţiosi cărora încercăm să le luăm o parte din obstacolele care le stau în drumul către performanţă. A fi alături de ei este pentru noi o responsabilitate pe termen lung şi o mândrie. De peste 28 de ani investim în performanţă şi într-un viitor mai bun, iar lumea sportului este o întotdeauna o inspiraţie pentru noi”, a declarat Virgil Şoncutean, CEO al Allianz-Ţiriac.

De la lansarea programului, în 2015, până în prezent, 160 burse de performanţă au fost acordate de Allianz-Ţiriac şi Fundaţia Olimpică Română. Cu ajutorul sumelor acordate, tinerii sportivi au putut să-şi susţină o parte din cheltuielile cu echipamentul şi deplasările la competiţiile sportive.

“Consider că performanţa trebuie să fie legată de voinţă, dedicare şi talent. Din acest motiv, bursele acordate prin proiectul Fundaţiei Olimpice Române în parteneriat cu Allianz-Ţiriac înlătură criteriul financiar pentru sportivii care ne-au dovedit în multiple ocazii că locul lor este pe teren, în competiţie. Le suntem alături pentru a susţine sportul şi performanţa, iar ei ne răsplătesc, la rândul lor, prin determinare şi rezultatele echipei pe care astfel o alcătuim. Invităm mediul privat să se alăture acestui tip de acţiuni prin sprijinirea entităţilor şi fundaţiilor locale cu ale căror valori şi activităţi se identifică. Scopul este acela de a readuce sportul şi performanţa la nivelul şi statutul pe care l-au înregistrat în trecut în România. Reamintesc că fără sport nu putem avea o societate sănătoasă, ne pierdem din identitate şi ratăm ocazii care ne pot insufla bucurie şi mândrie naţională” , a declarat Ion Alexandru Ţiriac, Preşedinte al Fundaţiei Olimpice Române.

În perioada derulării programului, tinerii susţinuţi de Allianz-Ţiriac au reuşit să obţină 414 medalii de aur, 296 medalii de argint, 163 medalii de bronz şi au stabilit 22 recorduri naţionale. 

Afla mai multe despre: tiriac 

viewscnt
Articole similare