Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gabriela Ruse a dat lovitura! Sportiva româncă a câştigat primul trofeu WTA din carieră

Gabriela Ruse a dat lovitura! Sportiva româncă a câştigat primul trofeu WTA din carieră

Tenis

Comentarii

Gabriela Ruse, loc 189 WTA, a reuşit să câştige turneul de la Hamburg, scor 7-6 (6), 6-4 în faţa sportivei Andrea Petkovic, loc 130 WTA.

Gabriela Ruse a reuşit o perfromanţă incredibilă! Venită din calificări, sportiva româncă a reuşit să câştige turneul de categorie WTA 250 de la Hamburg, după ce a învins-o în finală, cu scorul de 7-6 (6), 6-4, pe nemţoaica Andrea Petkovic, locul 130 WTA. În al doilea set, Ruse a fost condusă cu scorul de 3-0, însă a reuşit o revenire de senzaţie şi s-a impus.

Gabriela Ruse a dat lovitura!

Succesul de duminică îi permite sportivei de 23 de ani apropierea de Top 130 WTA, urmând ca de luni să fie pe locul 131 sau 132. Ea îşi depăşeşte cea mai bună clasare din carieră, locul 159 WTA. Pentru performanţa reuşită, Ruse şi-a asigurat un premiu de 25.548 de euro şi 292 de puncte WTA.

Românca a trecut fără mari emoţii de Petkovic, însă nemţoaică a oferit un moment dramatic pe final de prim set. Ruse a reuşit să câştige tie-break-ul, cu o minge pe linia de fund a terenului. Deşi arbitrul de margine a strigat OUT, arbitrul de scaun l-a corectat şi i-a oferit setul româncei.

Nervoasă, Petkovic a contestat vehement decizia oficialilor, a plecat la vestiar, însă s-a întors după câteva minute. În final, sportiva româncă a fost mai puternică psihic şi a reuşit să îşi adjudece primul trofeu WTA din carieră.

Afla mai multe despre: teniswtagabriela ruseandea petkovicruse petkovicfinala hamburgwta 250 hamburg 

viewscnt
Articole similare