Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

GAFA care l-a costat pe Hamilton victoria în prima cursă a anului din Forumula 1! Reacţie dură a campionului mondial

GAFA care l-a costat pe Hamilton victoria în prima cursă a anului din Forumula 1! Reacţie dură a campionului mondial

Formula 1

Comentarii

Mercedes AMG pune pe seama unei "erori de software" înfrângerea lui Lewis Hamilton în Marele Premiu al Australiei, iar situaţia îl frustrează pe campionul mondial en-titre, care s-a văzut depăşit de Vettel după ce pilotul Ferrari a intrat la pit-stop într-un moment favorabil.

"Este un sentiment de neîncredere. Nici ei (n.r. mecanicii) nu înţeleg în totalitate ce s-a întâmplat, deci nu mi-au putut da un motiv exact pentru ce s-a întâmplat. Nu e niciodată uşor să piezi un mare premiu.

Am făcut tot ce am crezut că e mai bine când safety-car-ul virtual a intrat în rol. Dar eram în linia dreaptă şi în cultima secundă mi-au zis că Ferrari va ieşi înaintea mea. Nici măcar nu ştiam că Seb (n.r. Vettel) a intrat la pit-stop.

A părut incredibil din acel moment până la finalul cursei. Am dat totul, tot ce am eu mai bun pentru a reveni la conducere. Dar m-am simţit ca şi cum cel mai bun prieten era pe marginea prăpastiei şi eu nu puteam să vin lângă el. Atât de greu a fost să depăşesc", a declarat Lewis Hamilton după cursa transmisă în direct de Telekom Sport.



Boss-ul Mercedes, Toto Wolff, a încercat să explice cum s-a ajuns în situaţia ca Hamilton să piardă primul loc: "Computerul nostru ne-a spus că 15 secunde era timpul necesar pentru ca Seb să ne depăşească. Noi am stat 12 secunde, deci am crezut că avem o marjă de eroare de trei secunde, care părea suficientă.

Dar apoi am văzut imaginile de la TV cu Seb ieşind (n.r. de la pit-stop) şi nu a fost suficient. Deci am greşit. Trebuie să întrebăm computerele de ce!
", a declarat Wolff, citat de Daily Mirror.

Momentul decisiv al cursei a fost consemnat în turul 21, atunci când Vettel era al treilea şi a profitat la maximum de o situaţie favorabilă. Monopostul lui Romain Grosjean s-a oprit pe pistă, astfel că a fost activată regula unui Safety Car virtual, ce i-a obligat pe piloţi să parcurgă un tur de circuit într-un interval de timp prestabilit, fără să depăşească.

Imediat, Vettel a reuşit mişcarea câştigătoare în faţa lui Lewis Hamilton, care se oprise deja la boxe. Neamţul a făcut "pit-stopul" pe durata Safety Car-ului virtual, iar o asemenea staţionare durează cu 10 secunde mai puţin decât atunci când maşinile rulează cu viteză maximă. Astfel, Vettel a reintrat în cursă în faţa lui Hamilton şi Raikkonen.

Afla mai multe despre: hamiltonvettellferrarimercedes 

viewscnt
Articole similare