Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gafă uriaşă. O echipă din play-off-ul Ligii 1 nu poate juca în cupele europene: ”Este o greşeală impardonabilă”

Gafă uriaşă. O echipă din play-off-ul Ligii 1 nu poate juca în cupele europene: ”Este o greşeală impardonabilă”

Superliga

Comentarii

O echipă din play-off-ului Ligii 1 nu are licenţă pentru participarea în cupele europene. Este vorba despre revelaţia campionatului, Academica Cliceni.

UTA Arad este lideră în play-out şi, dacă va termina sezonul pe această poziţie, ar fi putut juca baraj cu ultimul loc din play-off care duce în Conference League. Câştigătoarea acestui baraj va merge în Conference League, noua competiţie înfiinţată de UEFA.

Numai că UTA n-a anticipat sezonul bun pe care l-a avut şi nu a aplicat pentru licenţa UEFA. Ceea ce înseamnă că nu poate juca în cupele europene. Bogdan Apostu spune însă că nu este singura echipă care se află în această situaţie. Academica Clinceni, echipă din play-off-ul Ligii 1, n-a aplicat nici ea pentru licenţa pentru cupele europene.

Academica Cliceni a intrat în play-off, dar nu poate juca în cupele europene. Cum s-a ajuns la această situaţie

Academica Cliceni este revelaţia Ligii 1. Echipa antrenată de Ilie Poenaru a reuşit să producă surpriza şi a intrat în play-off. Însă ilfovenii nu se pot bucura pe deplin de această performanţă. Academica Cliceni nu poate juca în cupele europene, deoarece n-a aplicat pentru licenţa UEFA.

Bogdan Apostu spune că Academica Cliceni a făcut aceeaşi greşeală ca UTA şi a delegat o firmă să se ocupe de tot ceea ce înseamnă licenţe. Aceste firme n-au anticipat rezultatele foarte bune reuşite de cele două echipe şi nu au aplicat pentru licenţă care să le permită să joace în cupele europene:

”Este o greşeală impardonabilă. Eu ştiu foarte bine cum stau lucrurile. E clar că dânşii regretă acum. Dar ei au externalizat acest serviciu către o altă companie care se ocupă cu licenţa. Nu este singura echipă care a făcut acest lucru.

Şi Cliceniul a făcut acelaşi lucru şi a făcut aceeaşi greşeală. Nici Clinceniul nu are licenţă pentru Europa, un lucru cu atât mai grav cu cât este o echipă prezentă în play-off. Practic, erai la un punct de locul 4, adică aveai şanse foarte mari să mergi în Europa, mai mari decât avea UTA la începutul sezonului. Şi totuşi nu au aplicat. Iarăşi, nu e vina celor de acolo”, a dezvăluit Bogdan Apostu la Look Sport Live.

Afla mai multe despre: bogdan apostu 

viewscnt
Articole similare