Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Galatasaray a ajuns la 198 de jucători străini în istorie! România, doar pe locul trei, cu 15 reprezentanţi

Galatasaray a ajuns la 198 de jucători străini în istorie! România, doar pe locul trei, cu 15 reprezentanţi

Fotbal

Comentarii

Galatasaray a rezolvat transferului lui Tangui Ndombele şi Davinson Sanchez de la Tottenham şi a ajuns la 198 de jucători străini în istoria sa.

În ultima zi avută la dispoziţie, Galatasaray a ales să plătească 9,5 milioane în schimbul fundaşului columbian Davinson Sanchez, şi să-l aducă sub formă de împrumut pe mijlocaşul francez Tanguy Ndombele.

România, pe locul trei în topul străinilor folosiţi de Galatasaray

Numai în această fereastră de transferuri, Galatasaray a investit peste 29.000.000 de euro, iar la club au sosit opt jucători fără nicio legătură cu Turcia.

  • Plus alţi trei jucători, Kerem Demirbay, Kaan Ayhan şi Gunay Guvenc, care au dublă naţionalitate turco-germană.

Aşadar, Galatasaray a ajuns la 198 de jucători străini, din 52 de ţări, de pe şase continente, începând cu 1959, când a luat fiinţă campionatul Turciei.

Tanguy Ndombele a devenit al 10-lea fotbalist francez transferat la formaţia Cim-Bom, în timp ce Davinson Sanchez este al 7-lea columbian din istoria echipei.

Cei mai mulţi jucători străini transferaţi de către Galatasaray sunt brazilieni - 23, în frunte cu Taffarel, Capone, Jardel, Felipe Mello, Alex Telles sau Marcao.

Locul secund este ocupat de Iugoslavia - 16 jucători, iar România este pe locul 3, cu 15 reprezentanţi.

Iată cei 15 jucători români care au evoluat pentru Galatasaray: Iosif Rotariu, Iulian Filipescu, Gheorghe Hagi, Adrian Ilie, Gheorghe Popescu, Ionuţ Luţu, Radu Niculescu, Gabriel Tamaş, Ovidiu Petre, Florin Bratu, Bogdan Stancu, Iasmin Latovlevici, Florin Andone, Alexandru Cicâldău şi Olimpiu Moruţan.

Următoarele poziţii sunt ocupate de Franţa - 10, Germania - 8, Olanda, Argentina şi Columbia - câte 7.

Afla mai multe despre: galatararayturcia 

viewscnt
Articole similare