Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gâlcă explică de ce Eriksen nu poate reveni în fotbal: "Am avut un jucător cu aceeaşi problemă. Aparatul îl anunţa, se oprea şi a căzut" EXCLUSIV

Gâlcă explică de ce Eriksen nu poate reveni în fotbal: "Am avut un jucător cu aceeaşi problemă. Aparatul îl anunţa, se oprea şi a căzut" EXCLUSIV

EURO 2020

Comentarii

Fostul antrenor al lui Vejle, Constantin Gâlcă, a fost cu ochii pe naţionala Danemarcei la EURO 2020, după ce a antrenat în ţara scandinavă în ultimii ani. Tehnicianul a explicat şi de ce Christian Eriksen nu ar mai putea juca fotbal la nivel înalt.

Gâlcă, despre semifinalista de la EURO 2020, Danemarca

"Au avut un început puţin reuşit şi cu ce i s-a întâmplat lui Eriksen, dar s-au mobilizat şi după aceea au făcut nişte jocuri foarte bune, chiar şi cu Belgia. Au calităţi foarte bune şi fizice, şi tehnice, şi tactice. Şi au un antrenor al naţionalei, căruia îi place să joace un fotbal asociativ. Ei au demonstrat că au un grup foarte puternic în primul rând şi uman. După aceea şi-au demonstrat şi calităţile fotbalistice. Depinde mult de ei, este o echipă foarte bună, în tranziţie, cum am zis, şi în atacul poziţional este foarte bună.

Antrenorul (n.r. - Kasper Hjulmand) lor este un foarte bun tactician. Schimbă din mers sistemul de joc, trece de la 3-4-3 la un 3-4-2-1, poate juca un 4-3-3 şi are jucători să joace în toate sistemele", a declarat Costel Gâlcă pentru Telekom Sport, despre semifinalista de la EURO 2020, Danemarca. Nordicii vor întâlni Anglia pe Wembley, pe 7 iulie. 

"Cred că Eriksen nu o să poată să mai joace fotbal"

Preşedintele societăţii de cardiologie din sportul italian, Lucio Mos, a susţinut că fotbalistul lui Inter, Christian Eriksen, nu ar mai putea juca în Italia, după infarctul suferit în meciul de debut la EURO 2020, cu Finlanda. 

Danezului i s-a montat un defibrilator cardiovascular, care să-l ajute să treacă peste problemele de ritm cardiac. Costel Gâlcă crede că Eriksen nu va mai putea juca fotbal şi l-a dat exemplu pe un fost fotbalist pe care l-a antrenat. 

"În opnia mea, cred că nu o să poată să mai joace fotbal, pentru că am avut un jucător şi noi, l-am luat din Spania şi a avut aceeaşi problemă. După aceea nu a mai putut să mai joace fotbal, pentru că este foarte, foarte periculos.

Aparatul (n.r. - defibrilatorul cardiovascular) de fiecare dată îţi spune, că am experienţă cu jucătorul meu, îţi spune când pulsaţiile se duc prea în sus şi te opreşti. El tot timpul se oprea şi îi spuneam <<De ce te opreşti?>>. Avea un ceas la mână şi îl anunţa.

Normal că trebuia să umbli cu grijă, mai cu tact să îi vorbim, dar până la urmă s-a întâmplat şi la noi la un meci. A căzut şi de atunci nici nu a mai intrat în lotul echipei şi nici nu s-a mai antrenat cu lotul echipei, pentru că riscul era prea mare. Normal că ne-am speriat toţi, dar noi ştiam că are o problemă", a adăugat antrenorul român. 

În interviul acordat Telekom Sport, Costel Gâlcă a vorbit şi despre FCSB, dar şi despre refuzul clar pe care i l-a transmis lui Gigi Becali. 

 

Afla mai multe despre: christian erikseneuro 2020costel galca 

viewscnt
Articole similare