Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

GALERIE FOTO | Luptătoarele României, îmbrăcate în samurai! Cum s-au descurcat fetele noastre la primul Campionat Mondial la care au luat parte

GALERIE FOTO | Luptătoarele României, îmbrăcate în samurai! Cum s-au descurcat fetele noastre la primul Campionat Mondial la care au luat partegalerie foto

Alte sporturi

Comentarii

Lotul Naţional de Lupte Feminine a încheiat cu succes deplasarea din Japonia. România a participat pentru prima oară în istorie la Cupa Mondială (Takasaki), unde s-a clasat pe locul 7.

România a făcut parte din Grupa B, alături de China, Mongolia şi Belarus, în timp ce Grupa A a fost compusă din Japonia, SUA, Canada şi Suedia. România a pierdut toate meciurile din Grupă, dar a câştigat meciul de clasament (loc.7-8) cu Suedia (5-5), prin victoriile obţinute de Alina Vuc, Estera Tămăduianu Dobre, Simona Pricob şi Kateryna Zhydachevska.  

După încheierea competiţiei, Lotul României a rămas în Japonia, participând la cel mai mare Training Camp organizat vreodată de UWW (United World Wrestling), alături de cele mai puternice naţiuni din lume: China, Japonia, Mongolia, SUA şi altele. Au participat în total 21 de ţări şi 160 de sportivi.

Delegaţia noastră s-a mutat apoi în Matsudo, oraşul nipon desemnat de Guvernul Japonei pentru a găzdui cantonamentele de pregătire ale sportivilor români înaintea şi în timpul Jocurilor Olimpice 2020.

Aventura în Japonia s-a încheiat într-un mod inedit pentru luptătoarele noastre: au îmbrăcat costume de Samurai şi au promis că vor lupta, asemenea războinicilor japonezi, pentru a-şi îndeplini visul, acela de a ajunge la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. 

Până atunci, COSR le aşteaptă pe fete în Programul “ Samurai 2020” din care face parte, pentru moment, doar Alina Emilia Vuc (Vicecampioana Mondială) şi Albert Saritov (medaliat cu bronz JO Londra).

Următoarea competiţie este Campionatul European de Seniori, ce va avea loc la Kaspiisk (Rusia), în perioada 30 aprile-6 mai.

GALERIE FOTO:

 Galerie foto

Afla mai multe despre: luptecampionatul mondial de lupteluptatoarele romaniei,  

viewscnt
Articole similare