Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

GALERIE FOTO Ring de baschet | Leonard Doroftei a boxat cu mingea de baschet la turneul Sport Arena Streetball de la Ploieşti

GALERIE FOTO Ring de baschet | Leonard Doroftei a boxat cu mingea de baschet la turneul Sport Arena Streetball de la Ploieştigalerie foto

Baschet

Comentarii

Idol a milioane de români, fostul campion mondial Leonard Doroftei a fost în centrul atenţiei şi pe terenul de baschet.

Prezent, în weekend la Superbet Ploieşti Streetball, eveniment din cadrul circuitului naţional de baschet 3x3 Sport Arena Streetball găzduit de AFI Ploieşti, Doroftei şi-a exersat aruncările la coş, a boxat cu campionul naţional la baschet Vlad Negoiţescu şi a oferit cu dărnicie autografe tuturor copiilor prezenţi. Tot sambata si duminica, la Timisoara, in celălalt eveniment Sport Arena Streetball, care a avut loc la Shopping City Timişoara, naţionala de baschet 3x3 a României şi-a continuat pregătirile pentru Campionatul European din luna septembrie, de la Bucureşti.

Campionul a înclinat balanţa spre Ploieşti în 3x3 City Challenge, duelul de la distanţă între oraşele care găzduiesc în acelaşi week-end turnee marca Sport Arena Streetball, Ploieşti s-a impus la limită în disputa cu Timişoara, scor 5-4. Pe lângă competiţiile de baschet 3x3, au existat nouă probe la care cele două oraşe au concurat de la distanţă în 3x3 City Challenge, care au cuprins atât perioada de înscrieri (număr de echipe şi jucători înscrişi) cât şi probe care s-au derulat pe parcursul celor două zile de competiţie.

Turneul găzduit sâmbătă şi duminică de AFI Ploieşti a reunit 250 de jucători la toate categoriile de vârstă, într-o adevărată sărbătoare a sportului urban, în aer liber. “Este un lucru extraordinar ceea ce se întâmplă aici. Indiferent că este vorba de streetball, de box sau de orice altceva, este importat să li se ofere copiilor şansa să facă sport, sa facă mişcare, să fie cineva”, a declarat Leonard Doroftei. Acesta a fost recompensat cu o bicicletă Pegas în cadrul campaniei susţinute de Sport Arena Streetball şi de marca românească de biciclete, care premiază excelenţa românilor care ne reprezintă cu succes în orice domeniu.

Naţionala feminină de baschet 3x3 a României a ales turneul de la Timişoara pentru a se pregăti pentru Campionatul European care va avea loc între 14 şi 16 septembrie la Bucureşti. Anca Stoenescu, Gabriela Mărginean şi Gabriela Irimia au ajuns până în semifinale, unde au pierdut la mare luptă cu Serbia. Echipele din ţara vecină au dominat turneul la categoriile Open, impunându-se atât la feminin cât şi la masculin, acolo unde 3x3 Autokuca Sekulici a trecut în ultimul act de echipa Colegiului Naţional Aurel Vlaicu.

În competiţia Open de la Ploieşti, Rapid Bucureşti s-a impus la masculin, a cincea victorie din acest sezon pentru echipa din Giuleşti, în timp ce la feminin a câştigat CSO Voluntari, echipă care va reprezenta România în acest week-end la un puternic turneu internaţional la Praga.

Spectatorii prezenţi au avut şi ei doar de câştigat, fiind premiaţi la numeroasele concursuri din cadrul evenimentului. Doi dintre ei au plecat acasă mai bogaţi cu 250 de lei, câştigaţi la Superbet Shooting Challenge iar la concursul pentru familii, câştigătorii au obţinut un week-end la Hotel Carmen oferit de TUI.

Cea mai titrată jucătoare română de baschet din toate timpurile, cu 12 titluri naţionale, Anca Stoenescu, a fost premiată de asemenea de către Pegas, la Timişoara. După două decenii în care a evoluat pentru naţionala de cinci la cinci, Anca va reprezenta România în această toamnă şi la Campionatele Europene de Baschet 3x3.

Evenimentele de baschet 3x3, disciplină care se va afla în programul Jocurilor Olimpice de la ediţia Tokyo 2020, sunt adevărate festivaluri urbane de sport unde atât jucătorii cât şi spectatorii se implică activ în eveniment pentru a promova sportul în aer liber.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: sport arena streetballbaschet3la33x3 

viewscnt
Articole similare