Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

GALERIE FOTO | Sub ochii triplei campioane olimpice Simona Amânar, echipele româneşti au dominat la Timişoara Streetball

GALERIE FOTO | Sub ochii triplei campioane olimpice Simona Amânar, echipele româneşti au dominat la Timişoara Streetballgalerie foto

Baschet

Comentarii

Agro Squad la Open Feminin şi 3x3 Bucharest la Open Masculin au devenit duminică seara campioane la categoriile de elită de la Timişoara Streetball, sub ochii Simonei Amânar, care i-a premiat la final pe câştigători. Evenimentul a avut loc la Shopping City Timişoara.

Bogdan Cezar Sandu a marcat coşul decisiv pentru 21-17 iar echipa sa 3x3 Bucharest a învins în finală pe Olimp Belgrad, echipă care ajungea până în finala circuitului mondial FIBA 3x3 în 2016. La feminin, Alexandra Chiţanu şi-a păstrat calmul pe un final incadescent de meci şi a transformat două aruncări libere cu care echipa sa, Agro Squad, a învins cu 19-17 echipa Ucrainei.

Invitată la rândul ei pe teren, Simona Amânar n-a avut nevoie de prea multe încercări pentru a marca primul coş la Raiffeisen Bank Timişoara Streetball, turneu din cadrul circuitului naţional de baschet 3x3 Sport Arena Streetball, care s-a disputat în week-end la Shopping City Timişoara.

“N-am mai jucat baschet din facultate. Cred că e mai uşor elementul din gimnastică care îmi poartă numele, decât să arunci la coş” a glumit tripla campioană olimpică. “Jocurile Olimpice sunt o experienţă unică pentru orice sportiv şi le urez succes baschetbaliştilor români care vor încerca să se califice pentru turneul olimpic de la Tokyo 2020, acolo unde se va juca pentru prima oară şi baschet 3x3”, a mai spus legendara sportivă a României.

Simona Amânar a primit din partea Sport Arena Streetball un premiu de apreciere, oferit cu sprijinul Tissot, official timekeeper al evenimentelor de baschet 3x3 din acest sezon.

Alături de fostul baschetbalist Dan Păltinişanu şi de rugbystul Michael Tea Stewart de la Timişoara Saracens, Simona a fost pe teren şi alături de baschetbaliştii în scaun rulant de la echipa Tigrii Banatului, înfiinţată şi coordonată de Raluca Andreea Herbei, care au oferit de demonstraţie de voinţă şi determinare pe terenul de baschet.

Peste 150 de baschetbalişti s-au înscris în competiţia care a fost câştigată la categoriile de elită, atât la masculin cât şi la feminin, de echipe din Bucureşti, după două finale epice.

Elevele Şcolii de Dans Cristina Faur au oferit mai multe momente de dans contemporan în pauzele meciurilor din fazele finale ale competiţiei, în timp ce spectatorii au făcut parte de asemenea din acţiunea evenimentelor în timpul concursurilor care le-au fost dedicate.

Cei mai buni jucători ai turneului la categoriile Open au fost Alexandra Chiţanu de la Agro Squad, respectiv Barîş Aktaş de la 3x3 Bucharest, ambii primind câte un ceas din partea Tissot.

 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: 3la3 

viewscnt
Articole similare