Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Galerie FOTO | Un DAC vrea să cucerească Japonia! Vlăduţ Simionescu, speranţa României pentru Jocurile Olimpice din 2020: ”Istoria noastră mă motivează”

Galerie FOTO | Un DAC vrea să cucerească Japonia! Vlăduţ Simionescu, speranţa României pentru Jocurile Olimpice din 2020: ”Istoria noastră mă motivează”galerie foto

Alte sporturi

Comentarii

Pe câţi dintre oamenii de lângă voi i-aţi auzit să spună aşa ceva: ”Istoria ţării mă motivează cel mai mult!” Vlăduţ Simionescu s-a apucat de judo pentru a deveni capul familiei sale. Tatăl a făcut rugby, mama a jucat handbal. Familie de sportivi. El, la judo, categoria plus 100. Un munte de om, un dac adevărat, cu suflet bun şi visuri măreţe.

Judo este sportul care te învaţă mereu să te ridici atunci când îţi este cel mai greu. Pe lângă sport, eu sunt fascinat de istorie, m-a cucerit arheologia. Am fost în nenumărate tabere pentru a lucra ca voluntar la situri arheologice. Este absolut fascinant să descoperi aşezări de acum sute sau mii de ani.

Pentru că îmi place istoria dacilor, am jucat rolul de dac la mai multe spectacole tematice. Istoria ţării noastre m-a motivat să rămân în România şi să nu plec în altă parte. Am avut oferte, dar am preferat să rămân la mine în ţară”, ne-a povestit Vlăduţ, pentru Telekom Sport.

VISUL LUI: MEDALIE OLIMPICĂ

Vlăduţ Simionescu vrea să obţină cât mai repede calificarea la Jocurile Olimpice din 2020 şi nu se va mulţumi doar cu participarea.

Pentru mine, o medalie olimpică înseamnă încununarea carierei mele de sportiv. Pentru asta am tras toată viaţa”, spune Simionescu. Sportivul are deja 12 concursuri la activ şi vrea ca luna decembrie să-l prindă cu calificarea la Tokyo în ”buzunar”.

Vreau calificarea cât mai repede pentru a nu fugări punctele. După ce obţin calificarea, voi schimba strategia de pregătire. Voi participa doar la concursurile importante, voi pune accent pe pregătirea fizică şi tactică. Am o echipă întreagă în spate care mă ajută foarte mult”, a spus Vlăduţ, care şi-a tatuat celebrele cercuri olimpice pe braţ.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: vladut simionescujudo 

viewscnt
Articole similare