Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Game over pentru Eva Tofalvi. Şi-a încheiat cariera cu acelaşi număr de concurs ca la debutul de acum 20 de ani

Game over pentru Eva Tofalvi. Şi-a încheiat cariera cu acelaşi număr de concurs ca la debutul de acum 20 de ani

Jocurile olimpice

Comentarii

Biatlonista Eva Tofalvi, veterana delegaţiei României la JO de iarnă de la PyeongChang, îşi încheie cariera cu acelaşi număr de concurs, 19, pe care l-a avut şi va debutul său la Jocurile Olimpice de la Nagano, în 1998.

“Nu am să uit niciodată că primul meu număr de concurs la Nagano, în 1998, a fost 19. Ei bine, aici, la PyeongChang, mi-am încheiat cariera cu acelaşi număr 19 pe echipament. Cu el am concurat în proba individuală de 15 kilometri. Au fost două numele care s-au ţinut scai de mine, 19 şi 11. Pe 19 m-am clasat la Torino, pe 11 la Nagano şi la Vancouver. Mi-am început carieră olimpică în Asia, mi-o închei tot aici”, a declarat Eva Tofalvi, conform site-ului oficial al COSR.

În vârstă de 39 de ani, Tofalvi rămâne un reper pentru olimpismul românesc prin cele şase participări la Jocurile Olimpice: ”Cea mai dragă amintire, dintre cele şase participări, este cea de la Vancouver, din 2010. Atunci am fost cel mai aproape de podium, sau cel puţîn de primele şase locuri. Am ratat primul foc, de la ultima tragere. Fără acea greşeală aş fi fost în faţă. Aşa, am încheiat pe 11. Dacă ar fi să o iau de la capăt tot pe acelaşi drum aş merge. Nu regret nici măcar o secundă din cele petrecute pe pârtie. Din contra, îmi pare rău că această poveste se termină. Ştiu că este un sfârşit în toate şi că mai departe nu pot merge, dar nu-mi pot scoate din suflet acest regret”.

Tofalvi este este una dintre cele mai longevive sportive în activitate, cu peste 400 de starturi în Cupa Mondială şi spune că în cariera sa a “înconjurat” Pământul pe schiuri de câteva ori. ”Mai sunt sportive din generaţia mea care concurează, dar extrem de puţine. Cred că am înconjurat pământul de câteva ori, dacă aş pune cap la cap câţi kilometri parcurşi pe schiuri. De cartuşe trase, nici nu mai amintesc”, a mai spus sportiva născută la Miercurea Ciuc.

Referitor la viitorul său, Tofalvi spune că şi-ar dori să continue din postura de antrenor, dar decizia aparţine federaţiei de specialitate: “M-aş bucură să văd mulţi copii care să vină la acest sport, dar din păcate sunt tot mai puţini. Când mă gândesc că mă voi trezi dimineaţă şi nu voi mai face ceea ce făceam de obicei parcă mă ia teamă. Dar orice sfârşit e un nou început. Mă voi dedică în primul rând familiei. Vreau să fac un copilaş. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine în aceşti an. Într-un fel, le mulţumesc şi celor care nu m-au susţinut, pentru că datorită lor am fost mai ambiţioasă, mai dornică de a dovedi că pot merge mai departe”.

Eva Tofalvi a ocupat locul 84 în proba de biatlon - 15 kilometri din cadrul Jocurilor Olimpice de la Pyeongchang, aceasta fiind ultima ei participare la o competiţie olimpică. Pentru Tofalvi JO de la PyeongChang reprezintă cea de-a şasea participare la Jocurile Olimpice, după ce ea a concurat şi la ediţiile din 1998, 2002, 2006, 2010 şi 2014.

Afla mai multe despre: eva tofalvijocurile olimpiceacelasi numar19naganodebutveterana delegatiei 

viewscnt
Articole similare