Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gândurile lui Helmut Duckadam la 35 de ani după ce Steaua a câştigat Cupa Campionilor Europeni! "Tare mă tem că vom rămâne cu acea amintire!"

Gândurile lui Helmut Duckadam la 35 de ani după ce Steaua a câştigat Cupa Campionilor Europeni! "Tare mă tem că vom rămâne cu acea amintire!"

Fotbal intern

Comentarii

În urmă cu 35 de ani, pe 7 mai 1986, Steaua reuşea cea mai mare performanţă din istoria fotbalului românesc şi câştiga Cupa Campionilor Europeni în faţa Barcelonei.

Helmut Duckadam a intrat în istoria fotbalului după acea finală legendară, el reuşind să apare 4 lovituri de la 11 metri. Eroul de la Sevilla recunoaşte că performanţa reuşită la acel moment pare imposibilă pentru o echipă românească acum.

"Cu fiecare an ce trece de la acel moment absolut memorabil, realizez că nu se va mai repeta niciodată. Sau, dacă, printr-o minune, vreo altă echipă românească de club va mai ajunge vreodată într-o finală fotbalistică, la cel mai înalt nivel european, se va fi întâmplat ceva cu totul ieşit din comun. 

Ori va fi trecut 100 de ani, ori va intervene o minune, de genul unei decizii neaşteptate a forului european ce va fi schimbat structura competiţiei. Dar asta, repet, e mai degrabă de ordinul ipotezei. Aşa cum arată astăzi condiţiile participării într-o competiţie europeană nu avem, cu siguranţă, şanse", a spus fostul jucător al Stelei pentru PlaySport. 

Chiar dacă se împlinesc 35 de ani de la performanţa roş-albaştrilor, în acest an evenimentul nu va mai fi sărbătorit. Helmut Duckadam regretă acest lucru. De asemenea, el a precizat ca niciodată jucătorii Stelei care au câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986 nu au fost certaţi.

"Acum cinci ani am organizat întâlnirea aceea specială cu toţii băieţii, la Cheile Grădiştei. M-am implicat, am adus şi naţionala de fotbal a artiştilor, a fost ceva cu totul aparte. Anii au trecut, timpul nu mai curge, din păcate în favoarea noastră, unii dintre noi ne-au părăsit pentru o altă lume, alţii, pentru alte continente. În plus, fiecare are treaba lui, activitatea lui şi parcă ne vedem din ce în ce mai rar. Tare mă tem că vom rămâne cu acea amintire!

Cine spune asta, nu ştie ce spune. Da, e adevărat că destinul ne-a dus pe drumuri diferite, că fiecare avem dreptul la opinia noastră şi e bine că e aşa. Dar niciodată nu am fost certaţi. Spre exemplu, zilele trecute am vorbit cu Bumbescu, iar alaltăieri am glumit cu Tudorel Stoica. Am rămas prieteni şi peste ani, şi peste vremuri, indiferent de cele întâmplate în jurul nostru!", precizează Duckadam.

Eroul de la Sevilla a mai precizat că peste ani, fanii fotbalului românesc şi-au arătat recunoştinţa faţă de el, iar unele dintre lucruri care i s-au întâmplat, l-au impresionat până la lacrimi. 

"Vă daţi seama că nu a mai rămas nimic de povestit. În fiecare an presa a stors fiecare fărâmă de memorie din noi. Nu a mai rămas nimic nespus. Aş glumi spunând că nici fundul sacului amintirilor noastre nu a fost ignorant. Dar ceea ce continuă să mă impresioneze e modul în care cei mai tineri interacţionează cu noi. Ori de câte ori persoane tinere îmi solicită o fotografie, de îndată ce realizează cine sunt, sunt disponibil să fac acest lucru. 

De câte ori nu am făcut fotografii alături de cei care nici măcar nu erau născuţi în mai 1986 sau am dat autografe celor care au venit şi mi-au mărturisit că m-au văzut prea puţin jucând fotbal, dar vor să aibă ceva amintire de la mine. Asta îmi arată că povestea mea şi a celorlalţi stelişti, cea de la Sevilla, va merge înainte. Mult timp de acum înainte!", a spus Duckadam. 

Afla mai multe despre: duckadam 

viewscnt
Articole similare